Fotograf - Ulf Palm

I hela mitt liv har jag rest runt ganska mycket, men det är i Falun jag vill bo. Här finns historien, det genuint äkta och en småskalighet som är bra. Falun är en perfekt stad för en liten familj att flytta till med närheten till kulturen, idrotten och trevliga människor.

Ulf Palm är en erkänt duktig yrkesfotograf från Falun. Under sin långa karriär har han visat sig vara en fotograf med en bred repertoar, där karriären bjudit på både spännande och omväxlande uppdrag både inom idrottsvärlden och i de ”fina salongerna.” Många av hans bilder finns publicerade i både nationella och internationella stortidningar, internetsidor, magasin och olika facktidskrifter

Hans fotointresse föddes redan i unga år och i grundskolan valde han foto under fritt valt arbete. Det valet kom att bli språngbrädan in i yrkeslivet som fotograf. Efter mer än 30 år i yrket tycker han fortfarande att det är lika spännande att söka, skapa och finna bilderna som har något extra. Just nu finns TT och Svenska skidförbundet bland uppdragsgivarna. Förutom sin fotofirma driver han även Gamla Brandstations företagshotell med 40 företag.

I flera år har Ulf varit Falu kommuns huvudfotograf. Nu kryddas den delen med fotoutställningen Mitt Falun, som han tagit samtliga bilder till.

– Jag har försökt att ta en redaktionell/dokumentär bild på ett enkelt, men inte arrangerat sätt. Porträtteringen har skett i en miljö där personen trivs som bäst. Målet har varit att göra bilden så dokumentärt äkta som det bara går, och att den inte ska uppfattas som en reklambild. Det har varit roligt att få träffa så många olika personligheter som verkar och trivs i vår fina kommun, säger Ulf Palm.

Sidan uppdaterad 2022-10-24