Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går på en gräsmatta

Introduktion

Barnets trygghet

Introduktionens syfte är att skapa trygghet för barnet. Det är viktigt att barnet blir tryggt med både pedagoger och barngruppen, samt det sociala sammanhanget som vistelsen på förskolan innebär.

Rutiner

Introduktionen kan se olika ut beroende på vilken ålder barnet är i och om han/hon har vistats på förskola förut. Vi inleder alltid med att barn och förälder hälsar på under cirka en timme.

En förälder behöver finnas med barnet under de första dagarna av introduktionen. Syftet med det är att ni föräldrar ska få en inblick i hur dagen ser ut och att barnet får möta nya situationer tillsammans med sin förälder.

Varierande introduktionstid

Introduktionstiden varierar från barn till barn (1 till 2 veckor) och det är barnet som avgör när det är dags att ta nästa steg att lämna mamma eller pappa. De första gångerna ni lämnar och under den första tiden, är det viktigt att ni finns tillgängliga för ert barn.

Välkomna att ringa oss

Det är naturligt att barnet visar känslor och bli ledset eller argt. Som förälder kan det vara jobbigt att se sitt barn gråta. Det är ändå viktigt med tydliga avsked som markerar lämningen och som inte fördröjer lämningsprocessen. Ni är alltid välkomna att ringa oss för att höra hur det går.

Det är inte ovanligt att barnet efter en tid på förskolan får ett litet bakslag, som sedan rättar till sig. Barnet känner av och läser av sina föräldrar väl, så om föräldern känner sig trygg med förskolan så brukar det återspeglas hos barnet. Vi har stor erfarenhet av hur det kan vara att skola in ett barn, både som förälder och som pedagog, så tveka inte att ställa frågor till oss om ni undrar något.

Vi hör av oss när vi fått adressuppgifter från placeringen och tillsammans bestämmer vi hur ditt barns introduktion kommer att se ut.

Sidan uppdaterad 2020-02-17