Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kristinegymnasiet byggnad.

Miljöer på Kristinegymnasiet

Fysisk miljö

Kristinegymnasiet, med sina ljusa och trivsamma lokaler, ligger mitt i centrala Falun. Det är stadens äldsta skola med en anrik historia.

Den äldsta delen av skolan uppfördes och invigdes som Falu högre allmänna läroverk 1866. I anslutning till byggnaden ligger Läroverksparken, anlagd som skolträdgård ungefär samtidigt. Än idag finns karaktärsfulla och ovanliga träd kvar. Under vår, sommar och höst finns här fina planteringar med växter och blommor.

Skolans ursprungliga entré övervakas av den så kallade Wallinbysten. De höga takvalven skapar rymd i skolan, medan stentrapporna är slitna och urgröpta av alla fötter som gått upp och ned för dem. En smal vindstrappa leder upp till det gamla biblioteket där delar av en äkta mumie finns bevarad.

Till Kristinegymnasiet hör även lokaler i centrum på Holmgatan 22.

Lärmiljöer

Hos oss är alla salar utrustade för att vi ska kunna ge dig bästa möjliga undervisning.

Yrkesprogrammens lärmiljö

För yrkesprogrammen finns specialsalar som bidrar till att göra skolan till en modern och kreativ miljö. Här finns till exempel en frisersalong - Elevklippet - där teori varvas med praktik. Salongen är även öppen för allmänheten.

För elever på vård- och omsorgsprogrammet finns en sjukhussal anpassad efter Region Dalarnas krav och en övningslägenhet för social omsorg.

Barn- och fritidsprogrammet har ett massagerum, ett styrketräningsrum samt ett rum för skapande verksamhet.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet driver restaurang Ecolé i verklighetstrogen miljö på vår filial i centrum, Holmgatan 22. Restaurangen håller öppet för allmänheten vissa tider.

Läroverksparken

Den vackra Läroverksparken används ofta spontant av våra elever. Många njuter gärna av lugnet där, men parken är även en inspirerande plats för idrott och olika utomhusaktiviteter.

Bibliotek och cafeteria

Bibliotek och cafeteria är populära mötesplatser för våra elever. I biblioteket finns studieplatser med möjlighet till enskilt arbete och arbete i mindre grupper samt olika typer av medier. En omtyckt aktivitet i cafeterian är att samlas runt ett parti biljard.

Digitala lärmiljöer

Som elev har du tillgång till modern teknik och du får möta varierade undervisningssätt. Du får tillgång till en egen bärbar skoldator när du börjar hos oss. Vi använder plattformen Google for Education (G Suite), där all studierelaterad information finns samlad, som till exempel Google Classroom där lektionsplaneringar, inlämningar och lärarnas återkoppling till eleverna finns.

Sidan uppdaterad 2023-09-11