Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En tjej som ligger i en säng och läser en bok

Stöd och stimulans på Kristinegymnasiet

Kristinegymnasiets specialpedagoger arbetar tillsammans med dig som behöver extra stöttning i skolarbetet. Det kan till exempel handla om att:

  • Ordna tekniska hjälpmedel för att underlätta och genomföra skolarbetet.
  • Strukturera upp studierna.
  • Ge förlängd tid vid skriftliga och muntliga prov.

Det går bra att träffa dem individuellt på tider som passar utifrån schema, men de kan också ge stöttning i skolans olika lärmiljöer. På skolan finns studieverkstan där eleverna kan sitta i en mer avskild miljö.

Skolan försöker arbeta utifrån metoder som generellt utvecklar alla elever, men också anpassa metoderna för enskilda elever. Vi strävar efter att all personal ska ha ett nära samarbete. Din utveckling är vårt gemensamma ansvar.

Gymnasiebibliotekarien

Gymnasiebibliotekarien hjälper dig med tillgängliga medier från Myndigheten för tillgängliga mediers (MTM:s) tjänst Legimus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och läromedel från ILT Inläsningstjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om det behövs.

Särskilt stöd

I samverkan mellan rektor, lärare, elev och vårdnadshavare arbetar specialpedagogerna med särskilt stöd. Det särskilda stödet varierar beroende på hur en elevs specifika behov ser ut.


Sidan uppdaterad 2022-03-21