Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två personer som orienterar i skogen

Orientering

Sedan hösten 2020 bedriver Lugnet- och Kristinegymnasiet en nationell idrottsutbildning i orientering. Vi har 24 elever totalt och tar in 8 nya varje år.

Från och med ht 2023 startar NIU mountainbikeorientering (MTBO) hos oss i Falun. Vi tar in 4 elever per år och har plats för totalt 12 MTBO-elever.

Ansökningsperioden för läsåret 2023/2024 är öppen 1-30/11 2023.

Ansökningssida, Svenska orienteringsförbundet Länk till annan webbplats.

Programmets upplägg

Varje vecka har vi tre träningar och en teorilektion på skoltid. Träningarna består i huvudsak av orienteringsteknik, intervallträning, distansträning och styrketräning. För våra MTBO-cyklister ingår även cykelträning och MTBO-teknik. Vi har ett längre lektionstillfälle i veckan där vi kan åka till områden som har kartor med bra kvalitet. Vi jobbar även teoretiskt med orienteringsteknik, till exempel analyseras teknikpassen i Livelox för att eleverna ska reflektera över sitt agerande och lära sig så mycket som möjligt av sina lopp. Träningskvalitén är hög även på de pass som utgår från Lugnet, tack vare närliggande kartor och träningsanläggningar. På Lugnet har vi massor av möjligheter att variera vår träning: skidspår och rullskidbana i toppklass, möjlighet att träna skidorientering, många markerade cykelleder för MTB, gym och simbassäng (inne + ute) samt löparbana (inne + ute). Vid skador har vi en NIU-ansluten sjukgymnast som snabbt kan undersöka och ge rehabprogram. Sjukgymnasten ansvarar även för en träningsgrupp där skadade NIU-elever från alla idrotter kan träna alternativt/styrka tillsammans på lektionstid, vilket hjälper för att hålla motivationsnivån uppe. Vi har även ett samarbete med Dala Sports Academy (DSA) med utbyte av teknikträningar och en kväll varje vecka finns möjlighet att delta gratis på Dalaoffensivens spetsträning (DOST) som distriktets junior - och seniorelit. Skolan erbjuder i mån av plats boende i korridorsrum eller egen/delad lägenhet till inflyttade elever, där elever som har längst till sin hemort erbjuds boende först.

Öppet hus och testlektion

Måndag den 17 oktober klockan 08:00-12:00 är du som ska söka till gymnasiet inför läsår 2023/2024 välkommen på vårt öppet hus. Du får delta på vår orienteringsträning tillsammans med nuvarande elever och därefter går vi en rundvandring på Lugnet. Ni får information om OLGY Falun och ges tid att ställa frågor till oss tränare och elever.

Samling kl 07:50 i Sporthallens huvudentré: https://goo.gl/maps/RP8adc8Lm2ASnawRA Länk till annan webbplats.

Mer detaljerad info kommer på mail efter att du anmält dig.

Anmälan görs via mail till ludvig.ahlund@falun.se

Ange namn och klubb. Sista anmälningsdag är torsdag 13 oktober.

Tränare/instruktörer

Ludvig Åhlund / Josefin Aronsson (70%): Ludvig vikarierar för Josefin tills Josefin kommer tillbaka från sin föräldraledighet i december 2022. Ludvig har Kandidatexamen i idrotts- och hälsovetenskap. Har varit med i juniorlandslaget och har mångårig erfarenhet som elitorienterare, tränare, kartritare och banläggare. Tränar och tävlar för Malungs OK Skogsmårdarna. Josefin är legitimerad lärare i idrott och hälsa, har läst SOFTs ledarutbildning Unga ledare och har mångårig erfarenhet som elitorienterare och tränare. Tränar och tävlar för OK Tisaren.

Didrik Hall (50%): Kandidatexamen inom idrott- och hälsovetenskap. Blir till våren 2023 legitimerad lärare i ämnet specialidrott. Har flera års arbetserfarenheter som tränare och en bakgrund som elitaktiv junior. Tränar och tävlar för OK Kåre.

Eskil Kinneberg (20%): Landslagslöpare sedan 2010 med bland annat 3 VM-guld. Har läst SOFTs junior- och seniortränarutbildning. Tränar och tävlar för OK Kåre.

Tränare MTBO (50%): Andrei Lamov

Kontakt

För att komma i kontakt med oss, skicka e-post till:

Ludvig Åhlund

ludvig.ahlund@falun.se

Didrik Hall

didrik.hall@falun.se

Andrei Lamov

andrei.lamov@falun.se

För frågor om boendet, kontakta Sofie Edquist

sofie.edquist@falun.se

Följ oss gärna på vår instagram @olgyfalun Länk till annan webbplats. för att se mer av hur vi har det!


Programkombinationer

De program som kan kombineras med orientering är:
Barn- och fritidsprogrammet
Bygg- och anläggningsprogrammet
Ekonomiprogrammet
Naturvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet
Teknikprogrammet

Sidan uppdaterad 2023-05-22