Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre tjejer som tittar mot kameran

Gymnasier i samverkan

Falun, Borlänge, Gagnef, Hedemora, Malung -Sälen, Leksand, Ludvika, Rättvik, Smedjebacken, Säter och Vansbro bildar tillsammans Gysam - Gymnasieskolor i Samverkan.

Ett samverkansavtal skrevs under 2009. Avtalet innebär att alla elever inom samverkanskommunerna kan söka till alla tillgängliga utbildningar på samma villkor. Gysam drevs som ett projekt i tre år, därefter blev det en del av Falun Borlänge-regionen AB:s ordinarie verksamhet.

Varför Gysam?

Tanken med Gysam är att förenkla valet av gymnasieprogram och underlätta ansökningsprocessen. Detta genom att klart och tydligt informera elever om de nationella program och skolor som finns till förfogande samt visa på hur regioner i samverkan öppnar dörrar till många fler utbildningsmöjligheter.

Så jobbar Gysam

Gysam arbetar med att skapa mötesplatser för grund- och gymnasieskolan samt för skola och arbetsliv. Gysam arrangerar studiebesök och hjälper skolor att söka stipendier för utlandsresor för både elever och lärare. Genom Gysam erbjuds även gemensam kompetensutveckling och inspirationsföreläsningar för skolpersonal. Ett annat viktigt uppdrag är att främja samverkan mellan gymnasium och högre utbildningar.

Läs mer om Gysam. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2020-02-21