Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Snittmat och dyck på festligt bord.

Studenter – tänk på det här!

Studentfirande är en härlig tid. Tyvärr är inte denna vår som alla andra vårar och vi vill påminna om att vi fortfarande är mitt uppe i en aktiv smittspridning av coronaviruset.

Tänk därför på att respektera restriktionerna som finns i samhället. Restriktionerna finns där för allas vår skull och vi behöver hjälpas åt att följa dem.

Restriktioner gäller för alla

Restriktionerna gäller för alla, både elever som vill fira sin kommande student, besökare som njuter av vårsolen på uteserveringar men också krögare och restaurangägare i sina verksamheter.

Vi vill påminna verksamheter om att följa de nya reglerna som gäller för restauranger, barer, caféer, skolmatsalar, cateringverksamheter, nattklubbar och andra verksamheter som serverar mat eller dryck.

Som medborgare och gäst har vi alla också skyldighet att inte bidra till ökad trängsel. Ser du att det är fullt någonstans – gå till ett annat ställe! Håll avstånd till dina medmänniskor och respektera de åtgärder som affärer och restauranger gör för att undvika trängsel. Är ni flera stycken som sitter vid olika bord – möblera inte om, respektera restaurangens beslut om hur just de jobbar med att minska smittspridningen.

Att tänka på för gäster

  • Fråga vad som gäller på det specifika stället och respektera det.
  • Håll avstånd och bidra inte till trängsel.
  • Håll god handhygien.
  • Sitt inte för tätt – flytta inte om stolar och bord.

Att tänka på för restauranger och serveringar

  • Det får inte uppstå trängsel, varken inomhus eller utomhus.
  • Placera möbler på ett bra sätt för att undvika trängsel.
  • Informera personal, gäster, kunder och andra besökare om hur ni jobbar med minskad smittspridning hos er.
  • Erbjud möjlighet att hålla god handhygien.

Mer information

På vår sida Coronaviruset – företag och näringsliv hittar du mer information gällande restriktionerna och vad som gäller för företagare.

Sidan uppdaterad 2020-04-23