Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Prövning

Vad är en prövning?

Vid en prövning får du dina kunskaper bedömda och betygssatta utifrån en kurs kunskapskrav. Du betalar en avgift på 500 kr när du anmäler dig.

Utan undervisning eller lärarstöd bedöms du i kursen. Detta passar dig som bedömer att du redan har tillräckligt med kunskaper för att få betyg i en kurs utan att gå kursen. Du förbereder dig själv genom att läsa om kursens innehåll och kunskapskrav hos Skolverket för grundskolekurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller gymnasiekurser Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Hur går prövningen till?

Prövningen kan genomföras på olika sätt och det är skolan som bestämmer hur prövningen går till. Det kan vara skriftlig eller muntlig och även innehålla inlämningsuppgifter, laborationer eller praktiska moment. Om det ingår laborationer i kursen kan skolan välja att genomföra dessa på annan ort. 

För att veta hur prövningen går till i en specifik kurs och var prövningen genomförs behöver du kontakta den skola Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. du tänkt anmäla dig till.

Alla kurser som finns i vårt utbud går att anmäla sig till att göra en prövning i. Du ser hela utbudet på ansökningssidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


När kan du göra en prövning?

Vi har 4 tillfällen per år där vi erbjuder prövning.
Prövningar kommer att påbörjas under veckorna: 8, 21, 38 och 45.

Anmälan är bara öppen under anmälningsperioden för respektive start.
Du kan bara anmäla dig till en kurs per tillfälle.

Prövning start

Anmälningsperiod

Vecka 8

Vecka 1-2

Vecka 21

Vecka 14-15

Vecka 38

Vecka 31-32

Vecka 45

Vecka 37-38


Anmälan

Du anmäler dig till en prövning i vår e-tjänst. Klicka på knappen nedan.

När du skickar in din anmälan ska du bifoga ett kvitto som bevisar att du betalat avgiften på 500 kr. Inbetalning görs till bankgiro 218-0289 med Falu Kommun som betalningsmottagare. På din inbetalning ska du skriva; Ansvar 75400, Tjänst 472010, Konto 313.

Det går inte att omboka eller ställa in en prövning. Din avgift betalas inte tillbaka.

I anmälan ska du fylla i kursens namn och vald skola.
Innan du anmäler dig måste du kolla att kursen finns i vårat utbud och på vilken skola du vill göra prövningen. Kursutbudet på våra skolor kan du se på ansökningssidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Har du skyddad identitet, ta kontakt med oss.

Har du läst en kurs hos Vuxenutbildningen i Falun och fått betyget F?

Du har möjlighet att göra en kostnadsfri prövning i samma kurs inom 6 månader efter betygsdatum. Vi kontrollerar om du har rätt till en kostnadsfri prövning när du skickat in din anmälan.

Sidan uppdaterad 2024-07-01