Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Försäljnings- och serviceprogrammet

Är du en nyfiken och utåtriktad person som gillar att möta och utveckla relationer med kunder och affärskontakter? Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad
av försäljning i butik, handel, kundtjänst och kommunikation.

Personlig utveckling och utbildning

Du får utveckla dina förmågor att möta människor, både som kunder och medarbetare. Du får lära dig om försäljning, inköp av varor och tjänster, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher och affärsutveckling.
Här läser du ämnen såsom företagsekonomi, entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, information och kommunikation.

Nära samarbete med branschen / APL

Programmet innehåller minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) på en eller flera arbetsplatser, vilket är ett viktigt inslag i utbildningen. APL ger dig erfarenheter och värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av när du söker jobb.

Yrkesexamen

Yrkesexamen kan leda till arbete som försäljare i butik eller inom näthandel. Du kan även arbeta som säljassistent eller som inköpare av varor och tjänster inom olika företag.

Mer information

Informationsblad om försäljnings- och administrationsprogrammet 23/24 Pdf, 318 kB, öppnas i nytt fönster.

Skolverkets information om försäljnings- och administrationsprogrammetLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skolverkets informationsfilm om försäljnings- och serviceprogrammet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nyfiken på programmet?

Försäljnings- och serviceprogrammet startas på Kristinegyamnsiet 2023. Vill du veta mer om programmet, kontakta studie- och yrkesvägledare Maria Björk.

Sidan uppdaterad 2022-11-23