Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Elever som lagar mat.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet (RL)

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en utbildning för dig som vill ha ett kreativt serviceyrke med flexibla arbetstider. Du får lära dig att laga god mat och servera den samt ge service åt gäster och kunder på restaurang och i butik.

Programmet har sina karaktärsämnen och restaurangverksamhet mitt i centrum, på Holmgatan 22. Här får du öva dig i en mycket yrkesnära miljö och till exempel ordna á la carte-kvällar med olika teman, banketter för större sällskap, konferenser och julbord.

Vår restaurang, Ecole på Holmgatan 22

Vår förhoppning är att vi inom kort ska kunna hälsa gamla och nya matgäster välkommen till Ecole och dess nya lokaler. Vi har genomfört en omfattande flytt från Haraldsbo till centrum och våra nuvarande elever får känna på hur det är att starta en ny restaurangverksamhet.

Nationell och internationellt arbete

Du får lära känna branschen ännu bättre under ditt arbetsplatsförlagda lärande, vilket delvis kan göras utomlands i årskurs tre. Vi samarbetar med några av landets mest välrenommerade restauranger och vi har exempelvis haft några elever på APL i Wakefield i England. I samarbete med branschen medverkar vi också i större arrangemang utanför skolan.

Efter examen

Efter utbildningen har du en konkurrenskraftig yrkesutbildning med möjligheter till arbete både i Sverige och i andra delar av världen. Du kan läsa vidare på högskola eller universitet om du skaffat dig sådan behörighet genom individuella kursval under gymnasietiden.

Mer information

Informationsblad RLPDF

Skolverket om RLlänk till annan webbplats

Besöksnäringscollegelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyfiken på programmet?

Besök oss gärna. För att boka ett besök kontaktar du studievägledare Malin Wallin Markgren på telefonnummer 023-822 67 eller e-post Malin.markgren@falun.se. Det går också bra att kontakta lärare Barbo Heurlin på e-post barbro.heurlin@falun.se.

Sidan uppdaterad 2019-10-07