Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett gäng ungdomar som tittar mot kameran

Om Bjursåsskolan F-9

Bjursåsskolan ligger i centrala Bjursås, med tillgång till simhall, sporthall, idrottsplaner och nära till naturen. Bjursås kallas Dalarnas Schweiz på grund av den kuperade terrängen och fina naturen.

Klasser

Bjursåsskolan är organiserad i förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1-9. Skolan kännetecknas av ett stort engagemang kring miljöfrågor och livsstil-hälsa. Arbetet med att förbättra elevernas måluppfyllelse är viktig för oss där vi bland annat satsar på läs-, skriv och matematikutveckling.

Miljö

Bjursåsskolan har en god inom- och utomhusmiljö. Dessutom finns en simhall på skolområdet. I anslutning till skolgården finns lekredskap, grönytor, skogs­dunge, ishockeyplan, linbana, skidspår, pulkabackar. På gångavstånd finns ett nyligen upprättat naturreservat där skolan sedan flera år har ett ängs- och skogs­parti för lek och utomhusundervisning.

Ordningsregler

Även skolans ordningsregler där syftet är att få arbetsro och ge trygghet samt Likabehandlingsplanen är viktiga delar i livsstilstemat. Dessa är ett stöd för att motverka mobbning, trakasserier och diskriminering samt att främja en god arbetsmiljö för både elever och personal.

Sidan uppdaterad 2023-12-08