Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn som tittar på en ipad

Ansök eller säg upp plats på fritidshem

Ansökan görs via e-tjänsten minst 14 dagar innan önskat placeringsdatum. För fritidshem finns inget kösystem. Man kan ansöka om plats på fritidshem om du som vuxen arbetar eller studerar och barnet har en skolplacering.

Läs våra fullständiga regler och villkor:

Tillämpningsföreskrifter för förskola, familjedaghem och fritidshem

Omsorg på obekväm arbetstid

Behöver du omsorg på obekväm arbetstid finns det en kommunal förskola, förskolan Ugglevägen som erbjuder dygnet-runt placering för barn 1-12 år. Du kan ansöka om plats för dygnetruntverksamhet om du kan uppvisa ett arbetsgivarintyg och schema som säger att du har obekväma arbetstider.

Säg upp fritidshemsplats

Som vårdnadshavare kan du säga upp plats på fritidshem via våra e-tjänstesidor. Du måste säga upp platsen en månad innan barnet ska sluta.

Flera vårdnadshavare

Om ditt barn har en placering med delad placering och du vill säga upp din del av platsen är det bara du som ska göra uppsägningen. Effekten är att platsen och dess fulla kostnad tillfaller den vårdnadshavare som har kvar sin plats.

Uppsägningstid

Uppsägningstiden är minst en månad och räknas från den dag uppsägningshandlingen har stämplats hos Barn- och utbildningsförvaltningen. Under uppsägningstiden måste avgift betalas, även om platsen inte används. Detta gäller även vid uppsägning som arbetssökande eller i samband med föräldraledighet. Fritidshemsplatsen kan behållas i högst 14 dagar efter förlossning.

Sidan uppdaterad 2023-02-28