Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En pappa ligger i gräset och gosar med bebis

Sjukvård och tandvård

När det gäller hälso- och sjukvård sköter landstinget det mesta, men kommunen ansvarar för vissa delar. Här kan du läsa mer om vem du ska vända dig till. Om läget är livshotande, ring 112.

Vårdcentral eller akutmottagning

Om du eller någon anhörig har problem med hälsa och sjukdom ska du i första hand kontakta din vårdcentral. I Falun finns flera landstingsdrivna vårdcentraler och en privat. Vid brådskande besvär vänder du dig under dagtid till din vårdcentral, på kvällstid till akutkliniken på Falu lasarett.

Kvällar, nätter och helger är vårdcentralen stängd. Ring istället Sjukvårds­råd­givningen, telefon 1177. Sjukvårdsrådgivning för texttelefonanvändare 020-33 00 00.

Var finns det en vårdcentral?länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hemsjukvård

Har du behov av hemsjukvård ska du vända dig till din vårdcentral. Ansvaret för hemsjukvården ligger hos kommunen, men vårdcentralen kontaktar kommunen om du har rätt till hemsjukvård.

Tandvård

Vid tandproblem kan du vända dig till Folktandvården, de välkomnar patienter i alla åldrar och oavsett om det handlar om hål i tänderna, tandställning eller protes. Det finns också flera privata tandläkare i Falun att välja mellan.

Barnavårdscentral

Det finns en familjecentral i Falun med öppen förskola, föräldrautbildningar, barnmorskor, barnavårdscentral och psykologer.

Kontakt:

Sjukvårdsrådgivningen www.1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Landstinget Dalarna www.ltdalarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Folktandvården www.ltdalarna.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Familjecentralen

Sidan uppdaterad 2018-10-18