Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

fem tjejer hoppar i ett danssteg i ett undervisningsrum. En yngre tjej står i dörröppningen.

Kulturskolan

Välkommen till oss!

På Kulturskolan kan du spela fiol, gitarr, trombon eller något annat spännande instrument. Du kan också sjunga i kör, dansa, spela teater och hålla på med konst och slöjd. Den största delen av vår verksamhet finns i Kulturhuset tio14!

Kulturfabriken

Kulturskolan kommer till Bjursås!
Efter årsskiftet erbjuder vi en gratis fritidsaktivetet under 5 veckor i församlingshemmet i Bjursås.

Kulturfabriken, årskurs 2–3
Prova på att spela rytminstrument, sjunga, dansa och leka tillsammans med Kulturskolans lärare Anna-Maria och Kristina.

Flöjtlek, årskurs 1
Prova på att spela tvärflöjt på Flöjtlek med Christine. Vi gläntar på dörren till musikens värld och har roligt ihop! Instrument lånar du av oss och anmälan gör du här på hemsidan.

OBS! Sista anmälningsdatum är den 17 december!

Med anledning av Covid19

Viktig information till vårdnadshavare och elever. Uppdaterad 16 november.

Vi jobbar intensivt för att anpassa verksamheten utifrån nya lokala allmänna råd från Folkhälsomyndigheten. Detta innebär följande förändringar på Kulturskolan från och med nu:

 • Alla planerade uppvisningar/arrangemang ställs in och ersätts med digitala i den mån det är möjligt.
 • Anpassad verksamhet (möjlighet att hålla avstånd med mera) för barn födda -05 och senare.
 • Ingen verksamhet på plats för barn födda före -05 och vuxna. Digital undervisning i den mån det går i annat fall pausas undervisningen tillsvidare. Respektive lärare kontaktar de grupper och elever som berörs.
 • Hämtning och lämning av barn sker vid entrén. Från och med vecka 47 tillåter vi endast medföljande föräldrar i Kulturhuset tio14 om barnet är 6 år eller yngre.
 • Vår verksamhet för yngre barn med föräldrar ställs in.
 • Vi uppmanar alla att följa lokala allmänna råd noggrant.

Vi har förståelse för att detta kan påverka era barns möjlighet att delta på Kulturskolan. Vi tror dock att Kulturskolans verksamhet bidrar till barnens välbefinnande och hälsa och hoppas kunna fortsätta träffa så många barn och unga som möjligt, digitalt eller här hos oss!

Din lärare kommer att kontakta dig för att informera om vad som gäller för just dig/din grupp.

Information inför terminsstarten i september:

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och genomför riskbedömningar inför varje planerad konsert och evenemang samt i den dagliga verksamheten, för att säkerställa att det genomförs på ett säkert sätt. Åtgärder efter riskbedömning innebär bland annat att vi möblerar glesare, reglerar avstånd mellan deltagare, använder rum med större ytor och vädrar rummen enligt nya rutiner. I Kulturhuset tio14 vill vi att alla hjälps åt att minska smittspridningen. Tillgång till toaletter och tvättmöjligheter god, vilket vi alla ska nyttja.   

Tänk extra på följande punkter när du ska besöka oss:  

 • Tvätta händerna inför varje lektion/aktivitet på Kulturskolan.   
 • Stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk, det gäller både personal och elever.   
 • Om du som anhörig är i riskgrupp eller har symtom - följ inte med till barnets aktivitet på Kulturskolan. 
 • Håll avstånd och respektera möblering i rummet.  
 • För att undvika trängsel på platser där barn och familjer väntar på sin aktivitet ber vi dig att nyttja hela Kulturhusets ytor, eller om möjligt vänta utanför. Medföljande till små barn i danslek och Suzukiverksamhet bör dock hålla sig nära för att finnas tillgängliga vid behov.    

Hur påverkas jag som har lektion i Kulturhuset tio14?   
Din lektion kan vara flyttad till ett annat rum som är större, placering mellan andra deltagare kan vara annorlunda, du bör tvätta händerna inför varje lektion och du bör vara uppmärksam på om du själv har förkylningssymtom och i så fall stanna hemma.  

Har du hellre lektion på distans? 
Kontakta din lärare för att se om ni kan hitta en digital lösning som fungerar för er båda. Om den fysiska lektionen ersätts med distansundervisning, räknas den in i det garanterat antal tillfällen som ingår i terminsavgiften.   

Har du lektion på annan plats än i Kulturhuset tio14? 
Vi följer samma rekommendationer som ovan. 

Övrig verksamhet

Verksamhet för yngre barn

Vi erbjuder verksamhet för de yngsta vilket inkluderar Sagolek, Babysång och Färg- och formlek. Dessa aktiviteter är för familjer med små barn på dagtid. Det är gratis men eftersom det är begränsat antal platser behöver du anmäla dig för en hel termin via anmälanöppnas i nytt fönster

Verksamhet i grundskolan

Vi har projekt i grundskolan där våra lärare erbjuder bland annat konstvisningar och dramapedagogik. Vi besöker även skolorna med våra Kulturteam där vi använder de estetiska ämnenas olika inriktningar och uttryck, i syfte att stärka gruppen och främja språket.

Musikteori

Vi erbjuder gratis undervisning i musikteori!

Undervisningsform och avgifter

Undervisningsform

Undervisningen sker antingen som enskild lektion eller i grupp och kostar lite olika beroende på det. Vill du spela tillsammans med andra har vi många olika ensembler och grupper som träffas varje vecka under terminen.

Undervisning på skoltid

Undervisning under skoltid kommer att erbjudas i dialog med rektor, lärare och föräldrar. Våra lärare åker till grundskolor där de har tre och fler elever i första hand.

Avgifter

Läsa om kostnader under sidan Avgifter.

Läsårstider

Kulturskolan följer grundskolans läsårstider, även när det gäller studiedagar och lov.

Kö till ämneskurser

Några av våra verksamheter har en viss väntetid för att en plats ska bli ledig. Läs mer om dessa på sidan Kulturskolans kö.

En tjej får prova att blåsa i en klarinett som en lärare med grön tröja och keps, håller i.

Anmälan och uppsägning av plats

Anmälan

Anmälan till Kulturskolan

Uppsägning av plats

Uppsägning av platsöppnas i nytt fönster

Hur vet jag om jag fått en plats?

​Om du får en plats på Kulturskolan kommer någon av våra lärare höra av sig till dig i början på terminen. Ibland kan det också bli en plats ledig under terminen, även då hör vi av oss till dig. När du har fått en plats hos oss får du prova en gång utan kostnad sedan utgår full terminsavgift.

Kontakt

Kontakta gärna oss via kommunens kontaktcenter, telefonnummer 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2020-12-02