Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre barn som står vid en vägg

Om Liljansskolan F-6

Liljansskolan ligger i Boda, en vacker jordbruksbygd, fyra kilometer från Svärdsjö. Hit kan du med lätthet ta dig med buss från Falun eller Svärdsjö. I byggnaden finns det förskola 1-5 år, förskoleklass, skola och fritidshem.

Skolan har en inbjudande skolgård med basketplan, klätterställning och en fotbollsplan i gräs. Det finns även pingisbord, sandlåda, gungor och en skogsdunge som bjuder in till lek. Grillplatsen på skolgården används flitigt under hela året för mysig korvgrillning.

I anslutning till skolan ligger en stor bandyplan som spolas vintertid så det blir väldigt mycket skridskolek under raster och fritidstid. Bredvid skolan ligger även ett naturområde med elljusspår som nyttjas både under sommartid och för längdskidor under vintertid. Varma sommardagar tar vi promenader till sjön Liljan för vattenlekar.

Förnyar och utvecklar

I dag går cirka 50 barn på skolan, uppdelade i tre klasser: F-1, 2-3 och 4-6. Vi är en skola med traditioner som vi värnar om, men som vi hela tiden också arbetar för att förnya och utveckla. Under de senaste åren har en nyare skola växt fram med fräscha interiörer och nya aktuella läromedel, bland annat inom IT och programmering.

Varje enskilt barns behov

Skolans ledord är Många vägar till kunskap. Vi strävar efter att använda många olika arbetssätt och metoder för att ge alla elever de bästa förutsättningarna utifrån varje enskilt barns behov och förmågor.

Sidan uppdaterad 2021-11-09