Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sågmyraskolan

Om Sågmyraskolan F-6

Sågmyraskolan är en liten skolan med ett stort hjärta där vi hinner se alla elever. Det är mysig F-6 skola med cirka 60 elever i årskurs F-6. På skolan finns också ett fritidshem med 30 barn inskrivna. Skolan är centralt belägen i byn men har ändå naturen och skolskogen direkt inpå knutarna. Förskolan har sina lokaler på undervåningen.

På skolan arbetar förskollärare, fritidsledare, grundskollärare, speciallärare och lärarutbildare som är behöriga.

Sågmyraskolan bildar tillsammans med Bjursås- och Grycksboskolan ett rektorsområde under ledning av rektor Carina Wallerstein och biträdande rektor Amar Enochsson.

Tillsammans arbetar vi alla för att barnen ska utvecklas optimalt både socialt och kunskapsmässigt. Vi försöker hitta det unika med varje barn. Vårt mål är att varje barn ska få en livslång lust till lärande och utveckla sina förmågor optimalt.

Vår strävan är att Sågmyraskolan ska vara en skola där vi möter barnen utifrån var och ens unika behov. Våra barn ska växa upp till omtänksamma vuxna som känner harmoni och ödmjukhet över livet.

Vår skollunch tillagas eller värms på plats av vår engagerade kökspersonal och uppskattas av oss alla och är verkligen en av dagens höjdpunkter.

 

Skolmat

Friluftsliv och uteverksamhet

Här i byn finns en stor gemenskap. En gemenskap som även känns i skolan. Föräldrar, företag och föreningar är på olika sätt engagerade i skolan. Exempelvis så medverkar skidklubben SSK under den årliga vinterfriluftsdagen. För övrigt satsar skolan mycket på friluftsliv och uteverksamhet.

Vi tillvaratar den fina naturen som skolan ligger i genom att då och då förlägga undervisningen i vår fina skolskog och slogbod som ligger ungefär en kilometer från skolan. Årskurs 4-6 startar varje läsår med en gemensam cykelutflykt med övernattning i tält. Detta för att stärka gruppkänslan och utveckla elevernas friluftskunskaper.

Skolan deltar i en rörelsesatsning i samarbete med Riksidrottsförbundet. Vi har till exempel ledda rastaktiviter och rörelsepauser.

Du är alltid välkommen att besöka vår skola !

Välkomnar lärarstudenter

Skolan satsar hårt på utvecklingsarbete. Vi har behöriga lärarutbildare bland personalen för att ha möjlighet att ge nya lärare praktik och erfarenhet av läraryrket. Att välkomna lärarstudenter till vår skola är utvecklande och gör att vi får del av den senaste forskningen och nya pedagogiska idéer.

Sidan uppdaterad 2023-11-16