Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre elever som står vid en röd vägg

Om Grycksboskolan F-6

Grycksboskolan är en skola med cirka 150 elever från förskoleklass till årskurs 6.

Byggnaden och miljön

Skolan byggdes på 1960-talet, men den har renoverats och byggts om på senare år. Skolan inhyser även skolbibliotek, gym, boulebana och skyttebana. Aulan, idrottshallen och matsalen kan hyras av allmänheten. Skolgården består av skog, grönområden, två grusplaner och en lekpark. Vi har även tillgång till motionsspår, Tansvallens idrottsplats och badplatsen som alla ligger på gångavstånd från skolan.

Vår vision

Grycksboskolan är en meningsfull skola som ser samhällets mångfald och varje elevs erfarenheter som en tillgång som berikar alla. Genom att tillvarata denna tillgång bidrar vi till att skapa ett öppet och tolerant samhälle. Det är en skola där eleverna lyckas, och där de uppmuntras dagligen av både personal och kamrater.

En meningsfull skola

Vi är en meningsfull skola som berikar alla varje dag genom att alla möten präglas av öppenhet, lyhördhet och en tydlig vilja till kommunikation. Vi, både barn och vuxna, är respektfull mot varandra och vi känner trygghet och stolthet över vår fina skolan, där trivsel och arbetsglädje känns i varenda vrå.

Vi är en meningsfull skola där tron på elevens kunskapsutvecklingen är central och där tilltron till elevers vilja, strävan och engagemang är utgångspunkten.

Undervisning och arbetssätt

Samtliga elever ska uppleva en tydlig planering och strukturerad undervisning där de ska känna helhet över ämnesgränserna.

En meningsfull skola präglas av ett flexibelt arbetssätt och en helhetssyn på kunskap där varje elev varje dag arbetar utifrån sina egna förutsättningar.

Grycksboskolan på Facebook

Läs och se bilder från vår verksamhet på vår Facebooksida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidan uppdaterad 2020-02-20