Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

En person som spelar gitarr

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet är högskoleförberedande samtidigt som det ger en grundläggande konstnärlig utbildning. Vi håller till i en egen byggnad med toppmoderna lokaler. Den viktigaste målsättningen för programmet är att du ska utveckla din kreativitet.

På Estetiska programmet får du kunskaper om hur människor kan uppfatta det du skapar. Det är viktigt att förstå samspelet mellan dem som framträder och publiken. Du och dina kamrater kan - beroende på vilken inriktning ni valt, sätta upp en pjäs eller musikal, genomföra offentliga konserter, ställa ut era konstföremål, visa fotografier, filmer med mera.

Estetprogrammet- eftertraktat gymnasieprogramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, nyhet publicerad i oktober 2018.

Val av inriktning

Redan i årskurs 9 väljer du inriktning och i samband med valet gör du ett antagningsprov. Se respektive inriktning för mer information om antagningsprovet.

Inriktningar

Mer information

I love Estet!PDF

Informationsblad om ESPDF

Skolverket om ESlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nyfiken på ES?

Besök oss gärna. Boka ett besök genom att kontakta studievägledare Sara Johansson på telefonnummer 023-86914 eller e-post sara.johansson@falun.se

Sidan uppdaterad 2019-10-09