Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Satsar på samhällsorientering för asylsökande

Falu kommun har beviljats medel från Länsstyrelsen Dalarna för integrationsinsatser. Det innebär att asylsökande snabbare kan komma in i samhället och få en sysselsättning i väntan på uppehållstillstånd.

TIA-pengar är medel som ska användas till tidiga insatser så att integrationen för asylsökande kan snabbas på.

– Vi har en del asylsökande i Falu kommun och det är bra för de här personerna att vi fått de här medlen nu. Det betyder att de kan vara med på vår kurs i samhällsorientering och lära sig massor om samhället, säger Amel Mujic, integrationssamordnare på Falu kommun.

Lär känna samhället fortare

Förhoppningen är att asylsökande snabbare ska integreras i samhället. Kursen är unik i sitt upplägg med åtta olika teman om samhället, och kursens upplägg är samma över hela landet.

– Förutom att asylsökande lär sig mer om samhället blir det även en sysselsättning medan man väntar på uppehållstillstånd. Om man sedan får uppehållstillstånd så har man redan kommit en bit på vägen i sin integration, säger Amel Mujuc.

Anmäl redan nu

Asylsökande kan redan nu ta kontakt med Falu kommun för att starta kursen i samhällsorientering direkt istället för att vänta tills besked om uppehållstillstånd kommer.

Anmälan: Vid frågor och/eller anmälan, kontakta Amel Mujic, telefon 023-828 79, e-post: amel.mujic@falun.se

Sidan uppdaterad 2019-07-29