Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Rådhuset

Nytt rekord för julgransinsamlingen

Aldrig tidigare har Faluborna lämnat så många granar till Falu Energi & Vattens julgransinsamling som i år. Årets resultat blev totalt 5 631 granar!

– Det innebär att vi kan skänka 16 900 kronor till RIA-stugan, berättar Margareta Eriksson, produktchef för kraft, värme och kyla

För åttonde året i rad samlade personal från Falu Energi & Vatten in de julgranar som Faluborna ställt ut i söndags.

De insamlade Julgranarna flisas vid Västermalmsverket och eldas i kraftvärmeverken tillsammans med skogsflis och returträ som kommer från Falu återvinningscentral på Ingarvet. Av skogsprodukterna blir det sedan miljövänlig el och värme.
– Det är roligt att en så enkel insats kan förenkla vardagen för Falubor och samtidigt göra så stor nytta för RIA-stugan och miljön. Det är helt i linje med vårt arbete mot ett hållbart Falun, säger Margareta Eriksson.

El och värme för fyra månader

RIA-stugan är en fristad för människor i utsatta livssituationer som drivs av Svenska kyrkan och kommunens frikyrkor.

För alla julgranar som Faluborna skänkte under insamlingen kommer Falu Energi & Vatten skänka el och värme till ett värde av 16 900 kronor.

– Det motsvarar el och fjärrvärme under cirka fyra vintermånader, förklarar Margareta Eriksson.

Fler lämnade granar i ytterområdena

Under helgen fanns det även containrar uppställda intill värmeverken i Bjursås, Grycksbo och Svärdsjö. I dessa ställdes det in 251 granar.

– Årets insamling gav flest granar hittills så ett stort tack till alla som hjälper oss att göra detta möjligt, avslutar Margareta Eriksson.

Sidan uppdaterad 2020-01-24