Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Miljöchef Maja-Lena Brännvall och miljöinspektör Michael Johansson.

Miljöinspektörer nöjda med Falukrögare

Krögarna i Falun tar sitt ansvar och säkrar restaurangmiljöerna utifrån Folkhälsomyndighetens krav. Det konstaterar kommunens miljöinspektörer efter genomförda kontroller.

Landets alla restauranger, barer och caféer jobbar utifrån Folkhälsomyndighetens föreskrifter, för att minska risken för spridning av covid-19.

Trängsel i köer, vid bord, bufféer eller bardiskar får inte förekomma, utan besökare ska kunna hålla avstånd mellan varandra. Verksamheter som inte uppfyller kraven riskerar att få stänga.

Falu kommuns miljöinspektörer har de senaste helgerna varit ute på inspektioner för att kontrollera att krögarna i Falun följer direktiven och inspektörerna är mycket nöjda med hur restaurangerna anpassat verksamheterna efter de nya reglerna.

- Faluns krogar agerade snabbt. Vi har också sett att man gjort det väldigt bra och att rekommendationerna har följts, säger miljöchef Maja-Lena Brännvall.

Vid en träff tidigare i veckan - där bland annat representanter från kommunen, polisen, Centrala stadsrum och stadens restauranger möttes - framhöll krögarna att man såg det som en självklarhet och skyldighet att ta sitt ansvar under rådande läge.

Centrala Stadsrum vill poängtera att det är lika viktigt att restaurangbesökaren tar sitt ansvar, som att den som driver verksamheten gör det.

- Vi ska vara stolta över våra restauranger. Dialogen mellan Falu kommuns inspektörer och restaurangerna är mycket bra och verksamheterna gör som de ombeds göra. Men du och jag måste också ta vårt ansvar nu, säger centrumutvecklaren Lasse Westin, Centrala stadsrum.

Inför stundande helg skickar Falu kommuns risk och säkerhetskontor med en hälsning:

- Nu gäller det att hålla i och hålla ut, och att vi alla fortsätter att ta det gemensamma ansvaret för att inte sprida smittan. Det gör vi bland annat genom att hålla distans, oavsett om vi är i en butik, på ett bibliotek, en restaurang eller i en park, uppmanar Ulrika Gustafsson-Lindberg, brottsförebyggande samordnare.

Sidan uppdaterad 2020-04-30