Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Vasaparkens torg och entre

Nu öppnar vi torget i Vasaparken

Falun har fått ett nytt torg. Den första delen av nya Vasaparken står nu klar; torget och entrén till själva parken. Resterande del av parken färdigställs under nästa år.

Första etappen av nya Vasaparken öppnas idag för allmänheten. Den består av ett torg och entré till parken i hörnet Åsgatan-Parkgatan. Här har även Bubo till slut fått sitt nya hem. Från själva torget leder breda gradänger ned mot den kommande gröna delen av parken, via en bouleplan och yta för evenemang av olika slag.

En del plantering kvarstår att göra på torget. Lökväxter kommer att planteras till hösten och jorden kommer att täckas med täckbark.

Den fortsatta ombyggnaden av den resterande delen av parken kommer att planeras och påbörjas sent i höst. Huvuddelen av arbetet kommer att utföras under nästa år.

Tanken är att den nya delen av Vasaparken, gamla "riksvägsdiket" mellan Korsnäsvägen och Parkgatan, ska fungera som en länk mellan "gamla" Vasaparken och centrum. Parkerna bildar också tillsammans ett grönt stråk mot Lugnet. Målet är att skapa en tillgänglig och trygg park för både yngre och äldre. En plats för alla.

I anslutning till Vasaparken, vid Parkgatan, planeras det även för bostäder.

Innehållet i den nya delen av Vasaparken har gjorts utifrån en medborgardialog som genomfördes under våren 2018.

Många Falubor tog chansen att lämna in förslag kring hur man ville att den nya parken skulle se ut.

Här kan du läsa mer om dialogen och arbetet med utformningen av parken. Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2020-07-16