Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Påskpynt

Fjädrar i tyll och blommor i gult när centrum pyntas till påsk

Nu är har Faluns stadskärna påskpyntas för i år. Och förutom alla gula härliga påskliljor, så är det återanvänt påskpynt i tyll och papper som gäller.

Det är vid broar över Faluån och på andra utvalda platser i centrum som Falu kommuns duktiga park- och trädgårdsarbetare nu har satt upp färgglatt pynt och planterat till påsk.

Förutom många krukor med bland annat påskliljor, så pyntas centrum med olika sorters påskpynt i olika färger. Du som känner igen tyllfjädrarna förstår kanske att pyntet återanvänts sedan tidigare år.

Påskliljor
Påskpynt

– Jag hoppas att Faluborna tycker att det är ett trevligt inslag som ger lite vårkänslor, säger parkingenjör Sara Jaderyd på trafik och mark.

Vad blir nästa pynt i stadskärnan?

– I slutet av april början av maj är det vårblommor som gäller. Då sätter vi ut blomkärl med frosttåliga blommor. Vi planterar även en del penséer som komplement till vårlökarna som finns i våra rabatter.

Men tills dess får vi njuta av påskpyntet, och vill du se fler bilder så kan du kika in på vår Facebooksida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Glad påsk önskar Falu kommun!

Påskpynt
Sidan uppdaterad 2023-04-04