Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Återvinningsstation

Så felanmäler du när din återvinningsstation är överfull eller skräpig

Det är Falu Energi & Vatten som ansvarar för återvinningsstationerna i Falu kommun. Här hittar du länk till ett formulär som du fyller i om behållarna är fulla eller om det är skräpigt vid din återvinningsstation.

Den 1 januari 2024 tog Falu Energi & Vatten (FEV) över insamlingen av hushållens förpackningsavfall från Förpacknings- och tidningsinsamlingen AB (FTI). Det är alltså FEV som har hand om alla återvinningsstationer numera.

På återvinningsstationerna kan du bland annat lämna förpackningar av papper, plast, glas och tidningar. Stationerna är bara avsedda för hushåll!

Här kan du hitta en återvinningsstation nära dig. Länk till annan webbplats.

Så felanmäler du

Om det är skräpigt vid en återvinningsstation eller om någon av behållarna behöver tömmas, så ska du anmäla det till Falu Energi & Vatten genom deras formulär för felanmälan.

Anmäl behov av städning eller tömning till Falu Energi & Vatten. Länk till annan webbplats.

Återvinningscentraler

Avfall som du inte kan lämna på en återvinningsstation lämnar du istället på en återvinningscentral som Falu Energi & Vatten har hand om. Hit åker du med till exempel begagnade saker som kan lämnas vidare, grovavfall, farligt avfall och elavfall. Det vill säga allt som inte är hushållssopor.

Falu Energi & Vattens återvinningscentraler (ÅVC) är öppna för kommunens invånare och företag.

Här hittar du återvinningscentralernas öppettider Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2024-04-02