Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Massor av toppartister - stort program!

Nu på lördag har det blivit dags för den elfte upplagan av gratisfestivalen Granny Goes Street. Det blir en heldag i musikens tecken med artister som Miss Li, Silvana Iman, Kapten Röd, Samir & Viktor, Cherrie och Parham.

- Nu har det äntligen blivit dags. Jag tycker nog att det här är det bästa programmet vi har haft någon gång. Vi har en bra spridning genremässigt med stora artister under hela dagen, och når nästan upp till vad vi strävat efter gällande jämställhet, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Även barnen får sitt genom Barnens granny, där det bjuds på leksaksbytardag, teater, sagovandring, sopakuten, ansiktsmålning och mycket mer. Stephanie med dockan Cecilia, kända från Talang 2018, dyker också upp här.

Miss Li på Stora scenen

Men det är på stora scenen det mesta händer. Där kommer Vilma Flood, Samir & Viktor, Miss Li, Silvana Iman och Kapten Röd att uppträda i nämnd ordning.

- Vi räknar med att det kommer att vara fullt framför scenen under hela dagen. Ser man till området i övrigt har vi i år tagit bort skateboardparken. På den platsen kommer i stället varietésällskapet Karneval uppträda under hela dagen. Dalateatern är också öppen under dagen med olika aktiviteter, säger Per Staffas.

En nyhet för i år är att festivalen fortsätter på sena kvällen med konserter i både Kulturhuset tio14 och på Falun bowling & krog.

- Jag ser det som en rolig utveckling av festivalen. Nu kör vi till klockan 21.00 på parkeringen utanför kulturhuset, sedan söker vi oss inomhus för de sena kvällsaktiviteterna, säger Per Staffas.

Drogfrfi efterfest i Kulturhuset

Inne i Kulturhuset tio14 bjuds det på en drogfri efterfest, med gratis alkoholfri bar, och konsert med artisten Cherrie. En konsert som kommunens kreativa coacher, UNF varit med och arbetat fram tillsammans med intresserade ungdomar.

Konserten med Cherrie är öppen för alla som blåser grönt - oavsett ålder!

Falu bowling & krog är för första gången med som en del i festivalen. De kör en nattklubb från 18 år med artisten Parham. Här gäller entréavgift.

- Falun bowling & krog kändes som en självklar samarbetspartner. Nöjesstället ligger perfekt till geografiskt sett från festivalens övriga område, och man jobbar dessutom ständigt med livemusik i stan, säger Per Staffas.

Förutom artistuppträdanden bjuder också festivalen på marknad, matförsäljare och åkattraktion.

Program/ Granny Goes Street, lördag 1/9:

Stora scenen:

11.30: Stephanie & Cecilia

12.30: Vilma Flood

14.00: Samir & viktor

16.00: Miss Li

18.00: Silvana Iman

20.00: Kapten Röd

Parkscenen:

11.00: Barnkörerna bubbel & hope

12.00: Barnallsång

13.30: Suzy Rowan

15.00: Wilma Pettersson Holmqvist

17.00: Besvärjelsen

19.00 Summer Kid

Kulturhuset tio14:

10.30-15.00: Leksaksbytardag

11.30 och 13.00: Sopakuten

21.00-23.00: Drogfri efterfest, konsert med Cherrie. Fritt inträde, blåstest vid entré.

Dalateatern:

11.00-14.00: Ansiktsmålning

11.00, 12.00, 13.00: Sagovandring

14.00: Teater. Öppen repetition av nya skolföreställningen ”Svårast är det med de värdelösa”.

Falun bowling & krog:

21.00-02.00: Nattklubb, konsert med Parham, från 18 år. Entréavgift.

Sidan uppdaterad 2018-09-03