Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Barn som sjunger i kör

Missa inte Kulturskolans dag på lördag

Nu på lördag är det Kulturskolans dag. Det bjuds på ett öppet hus med mängder av aktiviteter och scenuppträdanden för alla barn.

För andra gången arrangeras musik- och kulturskolans dag, som en gemensam utbudsdag i Dalarna med aktiviteter i 13 kommuner.

I Falun bjuds det in till öppet hus på Kulturhuset tio14 nu på lördag, den 13 april.

Kulturskolans dag är öppen klockan 11.00 – 14.00 för besökare, och alla barn i årskurs ett och två har fått en personlig inbjudan med posten.

På Kulturskolan finns ämnena musik, sång, dans, konst, teater och slöjd.

- Det är så roligt att få öppna dörrarna och låta alla barn komma och träffa Kulturskolans lärare och prova på olika instrument och ämnen. Kulturskolan är till för alla barn i Falun och vi vill att fler ska upptäcka vad man kan göra hos oss och känna sig välkomna till Kulturhuset tio14, säger Lena Karsikas, verksamhetssamordnare på Kulturskolan, och fortsätter:

- Kanske blir det kärlek vid första ögonkastet för något av barnen som hittar sitt favoritinstrument, och vem vet, det kanske är en skaparglädje som följer med hela livet. Vi har förlängt öppettiderna i år och hoppas på många nya besökare. Vi har ett härligt musikprogram på scenen, hembakt fika och massa roliga prova-på aktiviteter.

När klockan blir 12.00 kommer alla musik- och kulturskolor i Dalarna att samtidigt framföra låten Happy av Pharell Williams. Framförandet kommer att filmas och sättas ihop till en musikvideo där alla som deltar är med.

På Kulturskolans dag i Falun kan man också själv prova att sjunga i kör i Falurummet, hälsa på i det nya slöjdrummet eller prova på att måla på staffli.

Bokbussen hälsar på med pop-up-bibliotek, tipspromenad och pixieböcker.

Sidan uppdaterad 2019-04-10