Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Vad saknas i Kulturhuset tio14?

Nu startar vi en dialog om hur vi gör Kulturhuset tio14 till ett kulturhus för alla. Tyck till här på webben eller kom på ett möte i höst!

Ombyggnationen av den första delen av Kulturhuset tio14 är klar med lokaler för undervisning, kursverksamhet, öppen verkstad och möteslokaler. Nu är det dags att utveckla huset vidare - till ett kulturhus för alla Falubor! För att kunna göra det behöver vi din hjälp. Vi behöver dina tankar och synpunkter på ett gemensamt kulturhus. Därför öppnar vi nu upp en, till att börja med, webbaserad dialog.

En mötesplats för alla Falubor

Falu kommuns ambition är att Kulturhuset tio14 ska vara en mötesplats där alla kommuninvånare ska känna sig välkomma oavsett ålder och vem du är. I huset ska finnas lokaler för att uppleva, delta och skapa själv. 

Hur stor del av byggnaden som kommer att omfattas av den nya ombyggnationen är ännu inte klart. Men vad vi vet i dagsläget är att:

  • Stora scenen och Falujungfrun kommer att vara kvar i befintligt skick.
  • Dalateaterns del av byggnaden inte ingår i planerna för den nya ombyggnationen. Däremot finns det möjligheter till samverkan och att samnyttja lokalerna.
  • Det behövs anpassade lokaler för Kulturskolans verksamhet.

Dialogmöten under hösten

Dialogen startar idag den 7 juni med en digital enkät som kommer att vara öppen till och med september. Under september – november kommer vi att bjuda in till dialogmöten och träffa fokusgrupper för att diskutera vissa frågor mer ingående. 

Senare under hösten gör vi en sammanställning av alla inkomna förslag och synpunkter. Därefter kokar vi ihop dessa med faktorer som arbetsmiljö, befintlig verksamhet, ekonomi och möjligheter i byggnaden som den ser ut idag, för att slutligen komma fram till ett förslag om hur vi utvecklar kulturhusets vidare.

Här är våra frågor till dig

Sidan uppdaterad 2019-06-07