Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på publikhavet, sett från Stora scenen under Åfesten

Åfesten bjöd på fint väder och storpublik.

Åfesten bjöd på fint väder - och storpublik

Åfesten är över för den här gången. Det blev en fyra dagar lång festhelg med storpublik på konserterna, fullt på dansbanan och tur med vädret.

– Jag är riktigt nöjd. Sammantaget blev det en riktigt bra Åfest. Allt har fungerat som det ska och mycket folk har sökt sig till centrum för att dansa eller titta på konserterna. Det har verkligen varit liv och rörelse, säger Pet Staffas, kommunens program- och evenemangssamordnare och fortsätter:

– Den enda missen vi själva noterat var att några tält flög i ån under stormbyarna som drog in på fredagskvällen.

Tur med vädret

Åfesten hade också verkligen tur med vädret. När det var dags för konserterna eller dansen att starta, då försvann de mörka molnen bort.

– Torsdagen var i det varmaste laget. När Rix FM körde sin inflyttningsfest på eftermiddagen var det 32 grader varmt, vilket gjorde att vi fick en mindre publik än väntat. Men annars har verkligen publiken kommit i stora mängder. Nordman och Kaliffa lockade verkligen en storpublik, och även på dansbanan har det varit bra drag under alla dagarna, säger Per Staffas.

Har ni någon koll på hur mycket publik Åfesten lockade totalt i år?

– Nej, det har vi inte. Det är också svårt att uppskatta. Men publiktillströmningen har varit stor, så mycket kan vi säga.

Lugnt för polisen

Under festdagarna har Per Staffas haft kontinuerlig kontakt med polisen för att höra vad de haft att säga om läget på Åfesten.

– På lördagen tog Polisen hand om två överförfriskade personer, och man har även kört hem ett antal ungdomar som hade druckit lite för mycket. Men totalt sett har det varit lugnt och det ser jag som en framgång för Åfestens koncept, där vi ser till att både locka ungdomar och vuxna att besöka oss. Med en blandning av åldrar blir det lugnare på stan, säger Per Staffas.

Sidan uppdaterad 2019-06-10