Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ulrika Back Eriksson

Ulrika Back Eriksson tillträdde som ny vd för Svenska skidspelen för två månader sedan.

Ny vision framtagen för Svenska skidspelen

Ulrika Back Eriksson, ny vd för Svenska skidspelen, presenterar nu en vision för hur skidspelen ska utvecklas framöver. En offensivare satsning på backhoppning finns med som en av punkterna.

I drygt två månader har hon varit vd för Svenska skidspelen. Nu har Ulrika Back Eriksson presenterat sin vision om skidspelens utveckling fram till 2023.

I visionen finns en offensivare satsning på backhoppning och nordisk kombination med, då Internationella skidförbundet (FIS) gett tydliga signaler om detta.

–Visionen ska visa vägen för hur Svenska skidspelen bör utvecklas. Den ska ligga till grund för framtida världscuptävlingar och VM-tävlingar i Falun, säger Ulrika Back Eriksson.

Viktigt att skapa tydlig vision

När hon började jobbet som vd för Svenska skidspelen, insåg hon direkt vikten av att skapa en tydlig vision och målbild för evenemanget.

Det är också viktigt med tydlighet mot organisationen, arrangörsklubbar, funktionärer och partners när det gäller skidspelens framtid.

– Svenska skidspelen ska ta ett tydligare steg för en gemensam målbild och vision som säkerställer arrangemanget lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Dessutom ska skidspelen stärka Falun som arrangörsort för ett framtida VM i de nordiska grenarna, säger Ulrika Back Eriksson.

Innehåller satsning på backhoppning

Planen för skidspelen 2023 innehåller satsning på backhoppning och nordisk kombination, och FIS har också gjort en klar markering kring detta.

–FIS har tydligt signalerat att det är viktigt att vi också arrangerar tävlingar i backhoppning och nordisk kombination. Detta för att Falun i framtiden ska vara en självklar arrangörsort för världscuptävlingar i längd på samma sätt som Holmenkollen och Lahtis, säger Ulrika Back Eriksson och fortsätter:

– Därför är det oerhört viktigt att vi arbetar upp en egen stark backorganisation i Sverige. Det grundar också för framtida ansökningar och genomförande av VM-arrangemang. Det finns också en anledning till att ledningen för Svenska skidspelen vill satsa lite extra på nordisk kombination:

– I nordisk kombination ingår både backhoppning och längdskidåkning, och det finns potential att bygga ett landslag som håller internationellt. Här måste Sverige tänka nytt, säger Ulrika Back Eriksson.

Vision skidspelen 2023 innehåller följande punkter:

  • Svenska skidspelen ska till 2023 vara den världscuparrangör inom nordiska grenar med bäst betyg från team, media och FIS.
  • Senast 2023 ska tävlingar i backhoppning och nordisk kombination ingå i det ordinarie skidspelsprogrammet.
  • Svenska skidspelen ska, tillsammans med Falu kommun, verka för utveckling av backhoppning i Falun.
  • Aktiva och ledare från andra nationer ska uppleva att det är extra trevligt att komma till Falun och tävla. Det gäller totalintrycket.
  • Svenska skidspelen ska driva samarbeten och vara ett bollplank för andra lokala/regionala arrangörer inom exempelvis musik och idrott.
  • Svenska skidspelen ska vara ett varumärke som skapar stolthet hos samarbetspartners, sponsorer, föreningar och invånare i regionen.
  • Svenska skidspelen ska vara ett miljömässigt hållbart arrangemang som håller i längden.
  • Svenska skidspelen är beredd att skapa en grund för kommande VM-arrangemang för nordiska grenarna i Falun. Förhoppningsvis redan till 2027.
Sidan uppdaterad 2019-10-29