Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Skidåkare på Lugnet under skidspelen.

Även 2021 får Falun arrangera världscuptävlingar i längd.

Falun får arrangera världscuptävlingar 2021

Falun kommer att få arrangera världscuptävlingar i längd 2021. Det beslutade Internationella skidförbundet (FIS) vid sitt höstmöte.

2021 kommer Falun att ha sin världscuphelg den 30-31 januari. Det beslutade FIS för ett tag sedan.

På lördagen kör damerna 10 kilometer i den klassiska stilen medan herrarna kör 15 kilometer. Söndagen är vikt för tävlingar i sprint, men om det blir en klassisk sprint eller en fristilssprint är inte klart ännu.

Ulricehamn får också arrangera en världscuphelg 2021, nämligen den 16-17 januari. Sprint och sprintstafett står på programmet.

– Vi är glada över att nästa vinter än en gång välkomna världseliten i längdskidor till två världscuphelger i Sverige. Både Ulricehamn och Falun är erfarna och mycket proffsiga världscuparrangörer och vi ser fram emot tävlingar i toppklass inför storpublik, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör och tillförordnad. längdchef på Svenska skidförbundet.

Världscup även den här säsongen

Även den här säsongen har Falun världscuptävlingar i längd. Då det är ett mästerskapsfritt år är det många av åkarna som satsar extra på att nå stor framgång i världscupen.

Svenska skidspelen avgörs helgen den 8-9 februari 2020. Sprint och 15 kilometer damer och 30 kilometer herrar med individuell start är vad som står på programmet.

Nordisk juniorlandskamp på Lugnet

Den här säsongen kommer även den nordiska juniorlandskampen i längd att arrangeras i Falun. Tävlingshelgen är satt till den 24-26 januari 2020.

Under samma helg arrangerar Falun-Borlänge SK också tävlingar ingående i Volkswagen cup för seniorer och Scandic cup för juniorer. Samlingsnamnet för tävlingarna blir Kopparskidan.

Holmens IF kommer under denna helg att arrangera tävlingar i backhoppning och Nordisk kombination.

Sidan uppdaterad 2019-10-31