Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Asfaltbanan officiellt invigd

Syntolkning film: Asfaltbanan filmas med drönare från luften tillsammans med stämningsmusik. I inledande grafik visas texten: "Alla på rull! Asfaltbanan på Lugnet - En tillgänglig, trygg och stimulerande miljö för träning och rekreation.". De olika filmsekvenserna visar hur den röda asfaltbanan ser ut inne i skogsmiljö med färggranna löv i höstens alla färger. I vissa sekvenser syns personer som nyttjar banan.

Nu är den nya asfaltbanan officiellt invigd

Nu är den nya asfaltbanan på Lugnet officiellt invigd. Representanter från Parasporten klippte bandet.

Arbetet med att färdigställa asfaltbanan inleddes förra året.

Den första etappen invigdes i maj och nu var det dags att hålla invigningen för hela asfaltbanan, som är cirka 3 800 meter lång.

– Jag vill passa på att tacka alla föreningar som varit inblandade i förverkligandet av banan. Vi har fått många bra inputs under resans gång, sa Svante Parsjö Tegnér (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Asfaltbanan har tillkommit på initiativ från föreningslivet, och målet är att ge förutsättningar och tillgänglighet för att alla ska kunna vara i en säker, trygg och stimulerande miljö under träning och rekreation.

Personer som klipper bandet vid den nya asfaltbanan.

Nu är den nya asfaltbanan invigd.

Bra samarbete viktigt

– Vi har haft ett bra samarbete med Lufab och Falu kommun. Det känns bra att banan nu är färdig. Något som vi har väntat på länge, sa Mattias Bergqvist från föreningen Svenska skidspelen.

Anders Nordlund, tf vd Lufab, berättade kort om arbetet med banan och avslöjade att man hittat en hel del saker under utgrävningen av skidstadion.

Bland annat kvarlämnat material från bygget av hoppbackarna i början på 1970-talet.

Men han tryckte också på det goda samarbetet inom projektet.

– Jag vill framhålla det goda samarbete vi haft med Länsstyrelsen Dalarna. Jag skulle vilja säga att vi fått en bättre bana utifrån det. Samarbetet med entreprenören, Dalafrakt, är också viktigt att lyfta fram, liksom kontakterna med föreningslivet, säger Anders Nordlund.

Sidan uppdaterad 2020-10-08