Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Pjäxor och skidor i en hastig rörelse

Svenska skidspelen släpper hemmabiljetten

Svenska skidspelen i Falun har fått förtroendet att arrangera ytterligare en tävlingsdag under världscuptävlingarna på längdskidor sista helgen i januari. Skidspelen kommer att genomföras utan publik, men nu finns möjligheten att köpa en hemmabiljett!

Ulrika Back Eriksson, skidspelens vd, säger att det inte bara är roligt att Falun fått förfrågan att arrangera ytterligare en tävlingsdag, utan att det även är ett sätt att minska de finansiella riskerna genom att sprida kostnaderna över tre dagar istället för två.

–Evenemangsbranschen blöder just nu och vi är många som sliter ekonomiskt. Vi står idag inför ett minusresultat, eftersom vi inte kommer att kunna sälja några vanliga biljetter till arenan, säger Ulrika Back Eriksson.

Precis som så många andra arrangörer tvingas skidspelen att tänka kreativt och är helt beroende av att de lokala samarbetspartners, som varit med i så många år, ställer upp även detta år.

– Det känns tråkigt att inte ha publiken på plats, men vi vill ändå att publiken ska få en positiv upplevelse av arrangemanget i Falun och uppmanar nu alla att skapa sin egen upplevelse via tv-soffan, säger Ulrika Back Eriksson.

Samarbete med dalaföretag

Genom ett samarbete med ett Avestaföretag har skidspelen tagit fram en supporter t-shirt, som ingår i Hemmabiljetten, där överskottet stöttar arrangören ekonomiskt.

– Vi tycker det är viktigt att stödja idrottsrörelsen. Som partner och dalaföretag ligger Svenska skidspelen oss extra varmt om hjärtat och vi är mycket stolta och glada att kunna göra det vi kan, för att hjälpa dem i deras fortsatta arbete med att utveckla skidsverige, säger Veronica Schef, produktionsansvarig på Bagheera i Avesta.

Hemmabiljetten med supportertröjorna finns i storlekar för hela familjen och säljs via webbshopen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under en begränsad tid.

–Vi hoppas att de som brukar besöka oss, gör något lite extra i tv-sofforna och använder hashtagen på tröjan, så att åkarna kan se vilket stöd de har hemma i stugorna, säger Ulrika Back Eriksson.

Förutom Hemmabiljetten finns även skidspelens vanliga produktutbud i webshopen, som till exempel den kramgoa maskoten Bubo.

Skidspelsprogrammet

Fredag 29/1:

Herrar 15km F Interval start kl: 11.15 - 12.30
Damer 10km F Interval start kl: 13.00-14.10

Lördag 30/1:

Herrar 15km mass start. kl: 13.30-14.15
Damer 10km mass start. kl: 14.55-15.30

Söndag 31/1:

Prel. Kval Sprint C. kl. 11.00
Damer & Herrar Sprint C, final, 13.30

Mer information om tävlingarna hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-01-04