Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Logga med text om eventet

Nytt event avslutar sportlovsveckan

En rolig helg i Källviksbacken för hela familjen – Falun Ski & Fun Weekend - med artister och andra upptåg. Det är vad Falu kommun, i samarbete med IFK Falun Alpin, bjuder på som avslutning på sportlovsveckan.

– Vi har fått till ett brett program med artister för hela familjen, och jag hoppas att så många som möjligt letar sig till Källviksbacken de här dagarna, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Källviksbacken ägs av Falu Kommun men drivs tillsammans med IFK Falun Alpin.

Falun Ski & Fun Weekend arrangeras helgen den 4-6 mars och är en del av alla de sportslovsaktiviteter som kommunen erbjuder under samlingsnamnet ”Bästa Lovet”.

Tanken är tre familjedagar fyllda med skidåkning, massor av artister från scenen samt en hel del happenings i och runt backen. På området kommer det finnas mat att köpa i form av hamburgare, korv, kebab, nuggets med mera.

Artister för hela familjen

Artisterna som dyker upp på scenen är coverbandet På G, Mojje, Håkan ”Nordman” Hemlin, Nano,The Radiovisions, Nightshine och DJ Night.

– Källviksbacken är en fantastisk skidanläggning som ligger rätt så centralt i Falun. Jag har många gånger lekt med tanken att man borde köra ett event där, och nu är det äntligen dags. Jag hoppas att både de som vill åka skidor, och de som inte vill det, hittar till backen. Jag kan lova att det blir ett event för alla, säger Per Staffas.

Att kika på artisterna kostar ingenting. Det är nämligen fri entré till den delen av eventet. För skidåkning i backarna krävs det som vanligt att man skaffar sig ett liftkort.

– Jag tror på tre riktiga toppendagar, slutar Per Staffas.

Här kan du läsa mer om eventet och se programmet Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2022-02-21