Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två artister står på scenen med ryggen mot kameran, mycket folk framför scenen.

Storpublik sökte sig till Källviksbacken

Den gångna helgen arrangerades Falun Ski & Fun Weekend för första gången i Källviksbacken – och det blev en succé! En storpublik sökte sig till backen i det vackra vädret för att åka skidor och se olika artister uppträda på scenen.

– Jag hade på känn att arrangemanget skulle bli uppskattat och välbesökt, men att det skulle bli en sådan jättesuccé hade jag väl inte riktigt vågat tro. Det var en fantastisk stämning under hela helgen, med massor av glada människor som trivdes i finvädret, säger arrangören Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Falun Ski & Fun Weekend bjöd på skidåkning, artister, mat och mycket annat. Något som storpubliken, en blandning av Falubor och sportlovsfirare utifrån, uppskattade.

Många åkte skidor mellan de olika artistuppträdandena, men många kom också enbart för underhållningens skull.

Kanonväder hela helgen

– Det var kanonväder hela helgen, vilket så klart bidrog till den härliga stämningen. Många önskade att det här ska bli ett återkommande event, om det blir så får vi se framöver, säger Per Staffas.

Arrangemanget avgjordes som sagt under tre dagar.

Under fredagen var det öppet i backarna mellan klockan 18.00-24.00 och massor av ungdomar, och en hel del föräldrar, fanns på plats. På den stora scenen nedanför backen kunde man lyssna på DJ Isak Kignell.

Falu Kommuns fritidsledare från Fritid för unga fanns också på plats på området med ett tält och stod för aktiviteter som graffitimålning, pulkaåkning eller bara häng i deras lounge i tältet.

Nordmans klassiker lockade

På lördagen gästades Källviksbacken av artister som Nordman, Nano, Nightshine samt The Radiovisions.

Störst publik drog inte oväntat Håkan ”Nordman” Hemlin som verkligen fyllde hela området med publik som fick njuta av klassiker som ”Vandraren”, ”Ödet var min väg” med flera kända låtar.

Söndagen blev även den en fantastisk dag med Sveriges bästa afterskiband ”På G ”på scenen och därtill barnens favorit Mojje som även han drog fullt med folk.

Området fick dessutom besök på både lördagen och söndagen av Svenska Skidspelens maskot Bubo, vilket var väldigt uppskattat av barnen!

Sidan uppdaterad 2022-03-08