Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Närbild på artisten

Tomas Andersson Wij kommer till Åfesten

Tomas Andersson Wij till Åfesten

Nu släpps ännu en artist till Åfesten. Tomas Andersson Wij kommer att ställa sig på den stora scenen under fredagskvällen den 2 juni.

–Tomas Andersson Wij är ju en artist som varit med väldigt länge och räknas som en av de större och han har hyllats av kritikerna med ord som ”Sveriges sista rockpoet”. Det känns jätteskoj att vi lyckats få honom till Åfesten, säger Per Staffas, kommunens evenemangsamordnare.

Tomas Andersson Wij är och förblir en stark kraft på den svenska musikscenen, något som inte minst befästs genom 15 utgivna skivor och flertalet lyckade samarbeten med artister som Mauro Scocco och Jonathan Johansson.

I över 20 år har han Wij byggt sin publik genom många hyllade album och idogt turnerande. Med allvar och humor, en skicklig berättarteknik, melodier som fastnar och en karaktäristisk röst har hans musik letat sig in i lyssnarna. Han är flerfaldigt grammisnominerad, har blivit tilldelad landets samtliga tre Evert Taube-stipendier och Bonniers har gett ut hans texter i bokform.

Varit med i "Så mycket bättre"

Många upptäckte honom i SVT-programmet ”Tomas Andersson Wij spelar med” och ännu fler genom ”Så mycket bättre” 2017, som bland annat resulterade i den älskade tolkningen av Sven Ingvars ”När solen färgar juninatten”. Han driver också den kända podcasten Hundåren.

Tidigare i år gjorde han två utsålda konserter i Kulturhuset tio14 tillsammans med Dalasinfoniettan.

–Det var konserter som fick väldigt bra recensioner, säger Per Staffas.

Tomas Andersson Wij är det tredje artistsläppet till Åfesten.

Tidigare är det klart att Bo Sundström, frontman i Bo Kaspers Orkester, ute på soloturné med sitt jazzband kommer liksom Mariette, som varit i final i Melodifestivalen vid fem tillfällen, senast i år.

Fler akter släpps inom kort.

Sidan uppdaterad 2023-03-29