Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på bygget av mötesplatsen

Falun Walk of Art 2023 - bygget pågår

Falun Walk of Art 2023 är i full gång. I år ska en levande mötesplats skapas mitt emot Pressbyrån vid Knutpunkten.

Falun Walk of Art är ett samverkansprojekt mellan Falu kommun, Magasinet och Centrala stadsrum, för att föra ut kreativa uttryck i stadskärnan.

Projekten har sett olika ut från år till år, och i år är temat ”mötesplats”.

Åtta sommarjobbande ungdomar finns i projektet tillsammans med Falu kommuns kreativa coacher Cecilia Larsson, Saga Tinnerholm och Anna Stenlund.

– Vi tycker att det är jättekul att för första gången vara en del av Falun Walk of Art. Det är en spännande kreativ process att vara del av, och framför allt känns det väldigt viktigt att få vara med och stötta ungdomars utforskande av konst och mötesplatser, säger Cecilia Larsson, kreativ coach.

Centrum är platsen för konsten

Platsen för konsten är i centrum, mitt emot Pressbyrån vid Knutpunkten. Bygget är redan i full gång och allt ska vara klart den 30 juni. Då är det nämligen dags för invigning/vernissage för allmänheten. Konstverket kommer att stå kvar hela sommaren.

– Vi har verkligen sett fram emot årets Falun Walk of Art, där vi kan erbjuda åtta ungdomar ett inspirerande sommarjobb, och för att vi i år samarbetar med de kreativa coacherna på Kulturhuset tio14. De känns klockrena för att hålla i den konstnärliga utformningen. Det är också kul att det är ett sådant varierade projekt. Den här gången är det en lite problematisk yta som ska pimpas och förvandlas till en levande mötesplats, säger Magdalena Nord Omne och Lisa Mossfeldt Scheltdorf från Kulturföreningen Magasinet.

– Jag tycker det är underbart att se när ungdomar får möjlighet att utveckla sin kreativa ådra och kanske konstnärliga ambitioner. Jag vet ingen annan stad som anställer ungdomar att arbeta med stadsutveckling på ett liknande vis. Platsen de arbetar med har varit en källa till diskussion och åsikter under flera år, nu är det slut på det för nu händer det som vi ofta sagt, platsen bör aktiveras denna gång via temat mötesplats, säger Lasse Westin, Centrala stadsrum.

Sidan uppdaterad 2023-06-22