Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Färgrik bild på Kaliffa

Kaliffa kommer till Granny Goes Street.

Kaliffa klar för Granny Goes Street

Granny Goes Street arrangeras lördagen den 2 september. Första artistsläppet är ingen mindre än Kaliffa, en klart lysande stjärna på den svenska hiphop- och reggaescenen.

– Kaliffa är en väletablerad artist som passar en bred publik. Han är känd som bandmedlem i Hoffmaestro, men är sedan några år tillbaka en väletablerad soloartist med en lång rad hits i bagaget. Kaliffa passar perfekt på Granny Goes Street, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

”Helt seriöst”, ”Tippa på tå”, ”Spontanitet” och ”Kalibrera” är bara några exempel på hits som Kaliffa levererat sedan solokarriärens start år 2014. Hans unika sound är en fusion av reggae, dancehall och pop som lockar över 300 000 lyssnare i månaden på Spotify. Megahiten ”Helt seriöst” kammade hem Årets låt på P3 Guld 2018.

Falu kommun arrangerar

Granny Goes Street, som arrangeras av Falu kommun i samarbete med en rad andra aktörer, är ett kulturkalas för alla åldrar med fri entré. Boka in lördagen den 2 september redan nu!

Som vanligt håller Granny Goes Street till på grönytorna och parkeringarna vid Kulturhuset tio14.

– Vi har som vanligt jobbat hårt med att försöka få till ett brett program som ska passa många, och jag tycker att vi har lyckats bra med den saken. Vi kommer att under några veckor framåt att släppa artister med jämna mellanrum. I början på augusti kommer vi att ha släppt alla våra akter. Vårt största dragplåster håller vi på ett tag till, säger Per Staffas.

Här finns mer information om Granny Goes Street

Sidan uppdaterad 2023-07-06