Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Victor Crone som skrattande tittar in i kameran iförd kavaj och vit skjorta.

Victor Crone, känd från Melodifestivalen, kommer till Granny Goes Street.

Victor Crone klar för Granny Goes Street

Nu är det klart. För första gången kommer artisten Victor Crone till kulturkalaset Granny Goes Street i Falun.

– Det känns roligt med Victor Crone på Granny. Han är ju högst aktuell nu, inte minst efter sina framgångar i årets Mello, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

I årets melodifestival deltog han med låten ”Diamonds” som tog sig till semifinal.

Victor Crone är född och uppvuxen i Österåker utanför Stockholm, han började spela gitarr och skriva låtar redan i 14-års åldern. Victor åkte över till USA redan som 18-åring för att skriva låtar i både Los Angeles och Nashville tillsammans med legender som Dian Warren, Eric Bazilian och Desmond Child.

Väl hemma startade jobbet med att spela in och göra klart nytt material och hitta det egna uttrycket. Genom sitt nya management kom Victor i kontakt med Melodifestivalen. Våren 2015 uppträde Victor med Behrang Miri och låten ” Det rår vi inte för” som gick till andra chansen.

Vann Estlands melodifestival

Under 2019 var det andra gången Victor tävlade i detta sammanhang då han tog hem vinsten i Estlands motsvarighet Eesti Laul med låten ”Storm”, som gjorde succé både på radio och Spotify.

2020 var han tillbaka i Melodifestivalen med låten ”Troubled waters”. Den här gången för Sverige. Låten tog sig direkt till final.

I år deltog han som sagt i Melodifestivalen med låten ”Diamonds” som åkte ut i semifinal.

Victor Crone är det fjärde artistsläppet inför Granny Goes Street. Tidigare har Kaliffa, Cherrie och Dolly Style presenterats.

Här finns mer information om Granny Goes Street Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2023-07-27