Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på trion i bandet Letter Before A

Letter Before A spelar på Parkscenen, tillsammans med flera andra dalaartister, under Granny Goes Street.

Missa inte dalaartisterna på Parkscenen

Det händer inte bara en massa saker på Stora scenen under Granny Goes Street, utan det är även full fart på den mindre Parkscenen.

– På Parkscenen kan man se dalaartister som kommit en bit i sina karriärer. Programmet presenteras i samarbete med studieförbundet Bilda, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Här följer en presentation av banden som dyker upp på Parkscenen:

Lockelse

Lockelse är ett band vars sound bygger på att kombinera det traditionella rockbandet med sekvensstyrda syntar, trummaskiner och en massa effekter. En framtida psykedelisk grund med vacker stämsång ovanpå.

Texterna är melankoliska noveller som berättar om plågade själar och utomvärldsliga resor. Tonsatt genom en lins sprungen ur 60- och 70-talsmusiken.”

Letter Before A

Letter Before A är ett indiepunkband med Elias Strandberg på trummor, Anna Andersson på bas och sång och Lill Boberg på gitarr och sång. Indiepunk i detta fall innebär indie varvat med mer rockiga och punkiga låtar. En salig blandning, helt enkelt.

Retribution

Retribution är ett Blackened Death Metal band från Dalarna.

De brinner för att spela aggressiv och mörk musik!

Trots att de inte ens spelat ett år, har de gjort ett namn för sig själva i Dalarnas underground-scen och tagit sig till Imagine Dalarnas regionsfinal.”

Min Flickvän Ken

Min Flickvän Ken är Borlänges senaste export av trallpunk och bildades 2018. En kraftkvartett av rang som garanterat kommer imponera med sina blixtsnabba gitarrsolon, dundrande D-beat och breakdowns tunga som bly!

Bandet har spelat flitigt under 2022 och håller nu på att spela in nytt material. De har släppt två pinfärska singlar, "Universums alla dofter" och den tidlösa julhiten "Tomten finns på riktigt".”

Här finns mer information om Granny Goes Street Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2023-07-31