Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på grabbarna i Norlie & KKV. Båda med bistra miner.

Duon Norlie & KKV är huvudnumret i årets upplaga av Granny Goes Street.

Norlie & KKV huvudnumret i Granny Goes Street

Duon Norlie & KKV är huvudnumret i årets kulturkalas Granny Goes Street, som arrangeras lördagen den 2 september.

– Norlie & KKV har länge varit en av de största akterna i Sverige och är just nu hetare än någonsin, efter sin medverkan i ”Så Mycket Bättre” ifjol. Jag är väldigt nöjd med den här bokningen, som vi vet kommer att dra massor av folk i alla åldrar, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Duon - Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag - har sedan debuten 2011 gett oss några av de största hitsen i modern tid; “Tröjan du hatar”, “Ingen annan rör mig som du” och “Din Idiot” har blivit till självklara publikfavoriter.

Deras blandning av pop med rötter i hiphop har blivit en stor framgång.

Norlie & KKV har nominerats till otaliga priser, stått på de största scenerna, samarbetat med andra artister som Benjamin Ingrosso, Junie och Estraden, och har i dagsläget haft sex topp-10-placeringar, 20 topp-50-placeringar på Spotifylistan i Sverige och deras musik har streamats över en halv miljard gånger!

Turnerar flitigt

Norlie & KKV har turnerat ständigt sedan början och mellan albumen “Snart” (2013), “Alla våra låtar” (2016) och ”Se på oss” (2019) släppt ett otal singlar, samarbeten och remixer.

Under hösten 2022 satte man sin prägel på hela tv-programmet ”Så mycket bättre”.

Bandet visade att en gammal dansbandshit kan bli en riktig hit på nytt, när man gjorde Lasse Stefanz ”En sån som han (En man som han)” till sin. Då visade de vilka otroliga artister de är. Ingen kunde sitta still med ett unikt sound och en publikfriande dans därtill.

Fem artister klara

Norlie & KKV är det sista artistsläppet inför årets upplaga av Granny Goes Street. Tidigare har Kaliffa, Cherrie, Dolly Style och Victor Crone presenterats.

Granny Goes Street, som arrangeras av Falu kommun i samarbete med en rad andra aktörer, är ett kulturkalas för alla åldrar med fri entré.

Som vanligt håller Granny Goes Street till på grönytorna och parkeringarna vid Kulturhuset tio14.

Här finns mer information om Granny Goes Street Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2023-08-03