Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på den gröna loggan

Nu är det festivaldags igen - missa inte det!

Det har blivit dags för årets upplaga, den 14:e i ordningen, av kulturkalaset Granny Goes Street. På lördag kommer Norlie & KKV, Cherrie, Kaliffa, Dolly Style och Victor Crone att uppträda på Stora scenen liksom Mamma Mu & Kråkan.

– Äntligen är det festivaldags igen. Jag ser verkligen fram emot lördagens festival. Vi kan bjuda på några riktigt stora akter på scenen i år. Det är fri entré, som vanligt, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Granny Goes Street arrangeras av Falu kommun i samarbete med en rad andra aktörer. Festivalområdet är som vanligt beläget vid Kulturhuset tio14.

På Stora scenen dyker alltså Norlie & KKV, Cherrie, Kaliffa, Dolly Style och Victor Crone upp liksom Mamma Mu & Kråkan.

Lokala band får chansen

På Parkscenen uppträder lokala artister och grupper. Dalabanden Lockelse, Min Flickvän Ken, Retribution och Letters before A dyker upp där. Även barnteatern Sopakuten kan ses på Parkscenen.

Fler saker händer på festivalområdet.

– Leksaksbytardagen inne i kulturhusets foajé brukar gillas av barnen och har varit en stor succé varje år. Det är Falu Energi & Vatten som ligger bakom det hela. I stora drag går det ut på att barnen kommer med leksaker de inte längre använder och får lämna in dom för att sedan gå in och välja nya, säger Per Staffas.

Missa inte heller matområdet med foodtrucks. Där kan man äta allt från langos, viltkebab, pizza, munkar, hamburgare, korv, pannkakor med mera.

Träffa politiker i parken

I parken träffar man bland annat företrädare för de politiska partierna och en lång rad andra utställare. Där finns även Kulturhuset tio14´s kreativa coacher, Kulturskolan och Fritid för unga.

Förra årets succé med mekanisk tjur finns även i år.

Värt att notera är att Gruvgatan utanför festivalområdet kommer vara avstängd för biltrafik från klockan 10.00. Välj annan väg om ni ska passera centrum!

– Vi håller tummarna för att väderprognoserna håller för just nu ser det ut att bli växlande molnighet med lite sol. Optimalt Grannyväder, säger Per Staffas.

Tänk på att festivalen är för alla åldrar, som vuxen kan du passa på att gå på den tillsammans med dina barn och tonåringar.

Här finns mer information om Granny Goes Street 2023 Öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-08-30