Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

bild tagen bakifrån publikhavet mot scenen. Det är mycket folk på bilden.

Granny Goes Street lockade en storpublik

Årets upplaga av Granny Goes Street är avklarad. Trots den regniga starten var det glädjande nog väldigt många som besökte festivalen.

– Redan när vi öppnade klockan 10.00 på lördagsförmiddagen, strömmade det in bra med folk på området. Vi kom att ha bra med publik under hela dagen och kvällen. På eftermiddagen tittade till och med solen fram. Allt flöt på bra under hela dagen, och jag är jättenöjd med årets festival, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

I lördags arrangerades Granny Goes Streey på området vid Kulturhuset tio14. Den drygt elva timmar långa festivalen lockade besökare i alla åldrar. Precis som det ska vara.

– Jag har ingen exakt koll på hur många som passerade in via grindarna, men kan konstatera att alla våra artister drog bra med publik. Mest publik drog nog ändå Dolly Style, Norlie & KKV och Kaliffa, säger Per Staffas, som några dagar efter evenemanget gör en reflektion kring vad som hände under några intensiva timmar i lördags.

Blev en lugn tillställning

Trots att det var mycket folk i rörelse kom Granny Goes Street – precis som fallet varit de senaste åren – att bli en ganska lugn tillställning.

– Det var ingen fylla och stök inne på festivalområdet, publiken skötte sig bra, och inte speciell mycket stök ute på stan heller. Enligt Polisen var det som en vanlig lördagskväll men med lite mer folk i farten, säger Per Staffas.

De senaste åren har festivalen avslutats redan klockan 21.00 på kvällen. Ett beslut som betytt mycket för lugnet och stöket.

– Det är absolut en viktig faktor, för på det viset får vi vuxna och barnfamiljer kvar på kvällen. Det bidrar till lugnet. Nu siktar vi på 15-års jubileum nästa år, slutar Per Staffas.

Sidan uppdaterad 2023-09-11