Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på utlagd snö

Tidig skidpremiär på Lugnet

Nu på lördag, den 28 oktober, är det efterlängtad skidpremiär på Lugnet. En 1 100 meter lång preparerad slinga ligger klar för att ta emot alla intresserade skidåkare.

– Jag tycker det känns helt fantastiskt att vi får till det här år efter år, och ger Falubor och andra tillresta möjligheten att gå på tidig snö här på Lugnet. Det kommer att vara ett lämmeltåg med åkare här under hela höstlovsveckan, säger anläggningschefen Jonas Boström.

Det är för åttonde gången som Falu kommun och Lugnet kan erbjuda tidig snö och skidpremiär den sista helgen i oktober.

Snö som tillverkades förra säsongen har sparats under ett skyddande spåntäcke på bromsplanen vid hoppbackarna. Totalt handlar det om cirka 35 000 kubikmeter.

Under veckan har snön körts ut och preparerats, och allt ska vara klart till klockan 09.00 på lördagsmorgonen då premiärtiden är satt.

Årets snöslinga är cirka 1 100 meter lång och har i stort sett samma dragning som den haft under årens lopp. Ingen snö läggs den här gången i sprintbacken.

En del av snön sparas också för att läggas i underbacken på normalbacken. I mitten av november kommer det att arrangeras en tävling i backen, och dessutom har flera nationer aviserat att man kommer till Falun för träningsläger.

Vill man åka skidor tidigt på Lugnet behöver man lösa en spåravgift. Målsättningen är att satsningen på tidig snö ska vara självfinansierat.

Här kan du lösa spårkort Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2023-11-01