Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Flaggor med Lugnet på vajar i vinden

En internationell storturnering i ishockey för damer spelas den här veckan på Lugnet.

Damkronorna spelar turnering på Lugnet

Den 13-17 december spelar de svenska Damkronorna hemmaturneringen i Euro Hockey Tour i Falun. Finland, Tjeckien, Schweiz och Tyskland står för motståndet.

Det blir hög klass på turneringen i Falun, då fem landslag från högsta VM-divisionen möts i Lugnets ishall. Sveriges Television producerar och sänder turneringen.

– Vi är glada att vi nu kan producera och sända den här turneringen, så att vår publik får se mer av Damkronorna. Det är också glädjande att matcherna från turneringen kommer visas i flera av de andra deltagande länderna, säger SVT Sports chef Max Bursell.

Damkronornas förbundskapten Ulf Lundberg ser fram emot en stark turnering på hemmaplan.

– Det är jättepositivt att vi har lyckats få till en 5-nationsturnering med så starkt startfält på hemmaplan. För oss blir den här turneringen ett viktigt avstamp inför VM under våren och första gången sedan de nationella seriestarterna som vi möter Tjeckien, Finland och Tyskland. På så sätt kommer det bli en bra värdemätare på vår status inför säsongens andra hälft, säger Ulf Lundberg, damkronornas förbundskapten.

Falu kommun och Falu IF är medarrangörer

Falu IF och Falu Kommun är medarrangör av turneringen tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet.

– Vi är som klubb och förening mycket glada att få möjligheten att vara med och arrangera 5-nationsturneringen tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och Falu kommun. Falu IF har under några år arbetat hårt och målmedvetet för att utveckla flick- och dam verksamheten och att vara en fullt ut jämställd förening. Att nu få möjligheten att bjuda publiken att damhockey på allra högsta nivå, där fem av nio av världens bästa nationer, är på plats känns fantastiskt roligt, säger Tobias Mårtensson, ordförande i Falu IF.

Positiva till arrangemanget

Från kommunens sida ser man väldigt positivt på arrangemanget och är glada över Falu IF:s samarbete med Svenska Ishockeyförbundet.

– Falu kommun vill att våra anläggningar och arenor används för både daglig föreningsverksamhet och för evenemang som attraherar besökare och berikar falubornas vardag, säger Tomas Jons, Fritidschef Falun kommun och fortsätter:

– Därför är det roligt att välkomna hockeyspelare från fem länder till Falun och bjuda på underhållande hockeymatcher. Vi ser det som en styrka när våra lokala idrottsföreningar samarbetar med sina respektive specialidrottsförbund för att skapa attraktiva evenemang och är glada över det samarbete som finns mellan Falu IF och Svenska hockeyförbundet.

Spelschema

Onsdag 13 december
15.30: Schweiz-Tjeckien
19.00: Sverige-Tyskland

Torsdag 14 december
15.30: Tyskland-Finland
19.00: Schweiz-Sverige

Fredag 15 december
15.30: Tyskland-Schweiz
19.00 :Tjeckien-Finland

Lördag 16 december
13.30: Tjeckien-Tyskland
17.00: Sverige-Finland

Söndag 17 december
12.00: Finland-Schweiz
15.30: Sverige-Tjeckien

Sidan uppdaterad 2023-12-12