Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild på dansbanden

Larz Kristerz och Excess bjuder upp till dans

Nu är det klart vilka dansband som kommer till Åfesten. Populära Larz Kristerz och Excess är banden som bjuder upp till dans i år.

–Larz Kristerz är tillbaka efter sitt uppehåll ifjol. Det är många som hört av sig och velat att bandet skulle komma tillbaka, och det känns verkligen kul att ha dem här igen. Under årens lopp har de ju växt till att bli Åfestens eget husband, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Larz-Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen och slog igenom med dunder och brak när de vann Dansbandskampen 2008 i Sveriges Television.

Under årens lopp har bandet, genom sitt genuina sound och nostalgiska scenkläder, växt till att bli ett av Nordens absolut populäraste dansband med massor av hits och andra utmärkelser i bagaget som guldklavar, platinaskivor och en grammis.

Larz Kristerz spelar fredag 7 juni.

Dansbanan en lyckad satsning

Den lövade dansbanan på Åfesten har blivit en lyckad satsning. År efter år är det massor av folk som kommer för att dansa eller kika på några av landets bästa dansband.

– Dansbanan har blivit till en trevlig tradition som lockar massor av folk. Det känns bra att vi varje år lyckas få hit några av de populäraste dansbanden. Excess är ett band som är på klart uppåtgående och jag ser fram emot två bra danskvällar, säger Per Staffas.

Excess har en av Sveriges bästa sångerskor

Excess är ett dansband från Huskvarna. Det bildades i Nyköping 1992. Excess utsågs till "Årets Dansbandskometer" i Härnösands Grand Prix 2011 och i Bingolottos Dansbandstävling 2013 blev de handplockade att delta och gick vidare till semifinal. Bandet hamnade på en delad tredjeplats.

Repertoaren består av eget material blandat med country och härliga dansbandslåtar som har fått en uppdaterad touch.

Excess bjuder på stor musikalitet och kvalité och bakom sångmikrofonen hittar vi Therese Sundahl, en av Sveriges bästa sångerskor.

Excess spelar lördag 8 juni.

Sidan uppdaterad 2024-03-20