Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Bild på killarna i Herreys

Herreys återförenas och kommer till Falun

Herreys återförenas och kommer till Åfesten i Falun – 40 år efter att de vann Eurovision Song contest med ”Diggi-Loo, Diggi-Ley”. De kliver upp på stora scenen under nationaldagens kväll.

– Det känns stort att få Herreys till Falun och Åfesten med tanke på att det nu är 40 år sedan de vann Eurovison och att de nu återförenas under sitt jubileumsår, säger Per Staffas, kommunens evenemangssamordnare.

Trion bildades av bröderna Louis Herrey, Per Herrey och Richard Herrey och de skapade snabbt berömmelse med sin vinnande låt i Eurovision 1984 – ”Diggi-Loo, Diggi-Ley”.

Nu firar bröderna sitt 40-årsjubileum. Den ikoniska popgruppen, med sin dans och sång, är stolta över att tillkännage sin betydelsefulla milstolpe på 40 år som artister.

Sedan sin Eurovision-seger 1984 har den begåvade trion fängslat publik över hela världen med sin musik och framträdanden. Gruppen valdes in i Melodifestivalens Hall of Fame 2020.

Släpper ny musik under året

Herreys kommer släppa ny musik under våren och deras album från 1994 "Där Vindarna Möts” hade ny release nyligen.

Det är fortfarande ett stort hemlighetsmakeri kring vad jubileumsåret kommer bjuda på, men klart är att Herreys med kompband i alla fall kommer till Falun på självaste nationaldagen, den 6 juni.

– Jag tror att det kommer att bli en riktig familjefest. Många minns deras seger i Eurovision och ”Diggi-Loo, Diggi-Ley” måste väl anses som en av de kändaste svenska låtarna genom tiderna. Alla kan nog sjunga någon bit av den. Det känns faktiskt lite coolt att Herreys kommer till Falun, säger Per Staffas.

Sidan uppdaterad 2024-03-21