Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bild på mall som visar måtten

Uppdrag som avlösare

Som avlösare är du i hemmet tillsammans med ett barn eller en ungdom för att föräldrar/vårdnadshavare ska få avlösning.

Föräldrar/vårdnadshavare ska få möjlighet att vila, genomföra egna aktiviteter, ta hand om syskon eller göra ärenden utanför hemmet.

Uppdraget

Vill du göra en insats genom att lösa av en föräldrar eller vårdnadshavare i hemmet? Ge dem en paus i vardagen medan du tar hand om barnet eller ungdomen under tiden?

Som avlösare är du i hemmet eller närområdet hos ett barn eller en ungdom med funktionsnedsättning. Du ger tillfällig hjälp eller stöd för att föräldrar eller vårdnadsavare ska kunna vila, genomföra egna aktiviteter eller ärenden utanför hemmet, medan du är med barnet eller ungdomen.

Dina egenskaper

Som avlösare behöver du inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet.

Det är ditt engagemang och att du vill stötta en person i dennes vardag som är det viktiga. Det kan finnas tillfällen då det är bra med extra kunskap om funktionsnedsättning.

Vi behöver avlösare i alla åldrar, både män och kvinnor. Du ska vara minst 18 år.

Omfattning

Från 1-5 timmar i veckan, mer tid kan förekomma.

Ansökan

Ansök till uppdrag som avlösare - A000 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdraget

Här söker vi dig som tycker om att umgås med barn och har nyfikenhet att ta del av deras värld och vardag. Leka tillsammans i barnets hem, gå till en lekpark, sparka lite boll, kanske en läxa som behöver göras. Då är detta ett uppdrag för dig!

Vi har just nu flera uppdrag som avlösare. Några av dessa barn önskar också att du utöver att vara i hemmet också kan vara deras kontaktperson.

Dina egenskaper

Huvudsaken är att du har ett glatt sinne och en nyfikenhet inför andra människor, viktigt att du kan uttrycka dig tydligt och informativt. Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet för att bli avlösare eller kontaktperson men en positiv och tillåtande människosyn är viktigt.

Fördel om du har bil då några av uppdragen är utanför Falun.

Omfattning

Avlösare i hemmet mellan 1-10 timmar i veckan. Detta kan både ske utifrån regelbundet bestämda tider varje vecka men kan också vara mer flytande.


Ansök direkt via länk nedan eller ring oss via Kontaktcenter 023-83000 vid funderingar.

Ansökan

Ansök till uppdrag som avlösare - A03 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Sidan uppdaterad 2023-05-09