Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild på Ulrika och Sara framför hoppbackarna

Ulrika Back Eriksson, Svenska skidförbundet, och Sara Tigerström Monfelt, Falu kommun, blir de som kommer att ansvara för kampanjarbetet med att få skid-VM 2027 till Falun. Foto: ULF PALM

Sara och Ulrika ansvarar för kampanjarbetet

Falun söker skid-VM 2027. Nu är det klart att Sara Tigerström Monfelt, Falu kommun, tillsammans med Ulrika Back Eriksson, Svenska skidförbundet, kommer att driva och ansvara för kampanjarbetet fram tills att det Internationella skidförbundet (FIS) fattar sitt beslut i maj 2022.

– Det känns riktigt bra att skidförbundet och Falu kommun tillsammans kommer att jobba stenhårt för att skapa ett nytt succé-VM på hemmaplan. Att vi kan utse två så starka namn ur våra egna led är ett styrkebesked för både skidförbundet och Falu kommun, som bådar gott inför ett intensivt kampanjarbete, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör för Svenska skidförbundet och kommunalrådet Joakim Storck (C), i en gemensam kommentar.

Svenska skidförbundet är de som formellt ansöker om att får arrangera VM i de nordiska grenarna och gör det tillsammans med arrangörskommunen Falun. FIS kommer att fatta beslut om arrangör för VM 2027 i de nordiska skidgrenarna på sin kongress i maj 2022.

Sara och Ulrika ska visa att Falun är bäst

– Det är förstås fantastiskt roligt att få det här ansvaret för kampanjen. En riktigt spännande sporrande uppgift och så klart extra kul att få arbeta nära ihop med Ulrika. Nu kommer vi verkligen kavla upp ärmarna för att göra ett gediget kampanjarbete, där vi kommer göra allt vi kan för att visa att Falun är den bästa kandidaten, säger Sara Tigerström Monfelt.

– Det här är kanske ett av de roligare och säkert också mest utmanande uppdrag jag fått. Med erfarenheter från VM 2015 och som vd för skidspelen i Falun och erfarenheterna från både skidförbundet och evenemangsarbetet i Dalarna så är ser jag verkligen fram emot att få jobba med en ny kampanj. Att få det här uppdraget tillsammans med Sara känns riktigt spännande, säger Ulrika Back Eriksson.

Beyond skiing blir kvar som gemensam organisation

Beyond Skiing var redan inför och under VM 2015 den gemensamma organisationen för arbetet. Även denna gång kommer kampanjarbetet ske inom ramen för Beyond Skiing Foundation AB, där både Svenska Skidförbundet, Falu kommun, Visit Dalarna tillsammans med det lokala och regionala näringslivet är viktiga parter.

– Det är bra och nödvändigt att två lokala och starka personer kommer att leda kampanjarbetet. Både Ulrika och Sara hade nyckelpositioner under VM 2015 och fick därigenom stor erfarenhet som är värdefull att ha med sig. Samtidigt är det viktigt att visa i kampanjen att Falun tar nya utvecklingssteg genom nya kreativa lösningar. Det är också en fördel att kampanjarbetet görs tillsammans mellan Falu kommun och Svenska skidförbundet, säger Sven von Holst, ordförande i Beyond Skiing Foundation AB.

Det fortsatta kampanjarbetet och Falu Kommuns del i det följer ni på våra Skid-VM sidor.

Sidan uppdaterad 2021-04-15