Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Närbild på bord och papper vid kommunfullmäktige.

Storck träffade kronprinsessparet digitalt

Hur har coronapandemin påverkat Falu kommun, som arbetsgivare och kommun? Den frågan fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel svar på i ett digitalt samtal på onsdagsförmiddagen med kommunstyrelsens ordförande Joakim Storck (C).

Just nu gör kronprinsessan Victoria och prins Daniel digitala nedslag i flera av Sveriges kommuner, för att få en bild av hur kommunerna hanterat pandemin. De är också intresserade av vilka utmaningar som kommunerna står inför.

Idag fick därför Falu kommun, och kommunstyrelsens ordförande Joakim Storck, träffa kronprinsessparet genom ett digitalt videomöte under drygt 20 minuter.

Det blev ett samtal om hur Falu kommun hanterat pandemin och dess olika skeenden. Joakim berättade hur kommunen som organisation jobbat under pandemin och även hur den kommunala organisationens samarbete stärkts och verkligen visat prov ett sammansvetsande samarbete.

Samtalet berörde också svårigheter för näringslivet under pandemin och Falun som besöksort och Dalarna som besökslän.

Joakim berättade om hur kommunen gör informationsinsatser till företagarna om de stödpaket som finns riktade till dem.

En annan diskussion gällde Falun som evenemangsstad och hur pandemin påverkat där. Joakim berättade om Svenska skidspelen som genomfördes utan publik.

I samband med den diskussionen så berättade Joakim om det kommande arbetet med att söka ett nytt skid-VM 2027, där prins Daniel också berättade om sitt fantastiska minne från skid-VM 2015.

Avslutningsvis tog Joakim tillfället i akt och berättade om den nya regementsetableringen i Falun och det kommande arbetet med det.

Kronprinsessparet passade också på att hälsa till alla som arbetar inom Falu kommun, och det fantastiska arbete som gjorts under pandemin.

Sidan uppdaterad 2021-03-10