Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Falu kommun deltar i SCB:s medborgarundersökning

SCB, Statistiska centralbyrån, är en svensk statlig förvaltningsmyndighet som ansvarar för officiell statlig statistik. Deras uppdrag är att ge samhället användbar och pålitlig statistik. SCB gör årligen en medborgarundersökning där invånare har möjlighet att tycka till om sin kommun. I år är rekordmånga kommuner med i medborgarundersökningen och där bland Falu kommun. Du som är bosatt i Falu kommun kan bli utvald att delta.

Om du blir utvald att delta

Om du blir utvald att delta kommer du att få ett informationsbrev hemskickat till dig under perioden 24 augusti - 1 september. Du kan då välja att besvara undersökningen antingen på pappersenkät eller via webben. Inloggningsuppgifter till webbenkäten finns i informationsbrevet.

Sista svarsdag är 3 november. Detta innebär att svar via postenkäter måste postas senast den 28 oktober. Sista dag att besvara enkäten på webben är 3 november, kl. 12.00.

Om medborgarundersökningen

SCB:s medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av Sveriges kommuner. De personer som tillfrågas att delta är ett slumpmässigt urval som dras ur befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är. Undersökningen mäter invånarnas uppfattning om hur det är att leva och bo i kommunen, resultatet ger värdefull vägledning för kommunens verksamheter. 200 000 invånare över hela Sverige kommer ha möjlighet att tycka till om sin kommun i årets undersökning. Sammanlagt deltar 161 av landets 290 kommuner i undersökningen, vilket är ett rekordhögt antal jämfört med tidigare år.

Årets undersökning innehåller bland annat nya frågor om hur invånare upplever att kommunen arbetar för att förbättra integration, delaktighet och minska diskriminering.

Enkäten på andra språk

Webbenkäten går även att besvara på engelska och pappersenkäten finns även på arabiska. För att få en arabisk enkät behöver deltagarna i undersökningen kontakta SCB. Kontaktinformation finns i det hemskickade informationsbrevet.

Ytterligare information

Ytterligare information om årets medborgarundersökning finns på SCB:s webbplats, klicka här för att ta del av informationen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-08-27